Minik Melisa'nın ölümüne ilişkin soruşturma

Minik Melisa'nın ölümüne ilişkin soruşturma

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı, bebeğin cenazesi toprağa verildi - Cumhuriyet Başsavcılığı: - "Olayla ilgili ihmal ve kusurları görülen dernek başkanı şüpheli S.A. ile dernek üyesi olan ve aynı z

BURSA (AA) - Bursa'nın İnegöl ilçesinde mama yedirildikten sonra daldığı uykudan uyanamayan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün hayatını kaybeden bir yaşındaki Melisa Tuana Memiş'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Adı geçen dernekte cumhuriyet savcısı nezaretinde olay yeri inceleme ve keşif işlemi gerçekleştirildiği, delil mahiyetindeki bilgi ve belgelere el konulduğu belirtilen açıklamada, İnegöl Devlet Hastanesine getirilen bebeğin cenazesinin kesin ölüm nedeninin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan araştırma ve incelenen belgelere göre derneğin iki yılı aşkın süredir ilçede faaliyet gösterdiği, kuruluş tüzüğüne aykırı hareket ettiği, eğitim izni verilmediği halde dernekte eğitim ortamı oluşturularak 1 ile 6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti verildiği, olay tarihinde 16 çocuğun bu şekilde derneğe teslim edildiği Başsavcılığımızca tespit edilmiştir.

Olayla ilgili ihmal ve kusurları görülen dernek başkanı şüpheli S.A. ile dernek üyesi olan ve aynı zamanda iş yerinde bakım hizmeti veren şüpheli F.B, taksirle öldürme suçundan gözaltına alınmış olup, soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca sürdürülmektedir."

- Bebeğin cenazesi toprağa verildi

Minik Melisa'nın cenazesi, Çimen Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan namazın ardından Hastane Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Baba İbrahim Memiş, kızının tabutunu kucağında taşıdı. Cenaze törenine bebeğin ailesi ve yakınları katıldı.

Burhaniye Mahallesi'ndeki dernekte dün karnı doyurulduktan sonra daldığı uykudan uyanamayan Melisa Tuana Memiş, İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılmış, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :