Milli İradeye Darbe 28 Şubat Söyleşisi Selçuk Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

Milli İradeye Darbe 28 Şubat Söyleşisi Selçuk Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Milli İradeye Darbe - 28 Şubat" konulu söyleşi, Türkiye'nin çeşitli kesimlerinden önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenen "Milli İradeye Darbe - 28 Şubat" konulu söyleşi, büyük bir katılımla Sultan Alparslan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkan Vekili İsmail Kahraman, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27. Dönem Başkanı İsmail Kahraman, 26. ve 27. Dönem Milletvekili Ahmet Sorgun ile 23. Dönem Konya Milletvekili Hüsnü Tuna gibi önemli isimlerin katılımıyla renk kattı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy'un açılış konuşmasıyla başlayan programda, 28 Şubat sürecinin ülke için önemli bir sınav ve uyanış noktası olduğu vurgulandı. Aksoy, bu sürecin demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere yönelik birçok zorluğu beraberinde getirdiğini ifade etti. Ayrıca, 28 Şubat'ın milli iradenin yok sayıldığı ve vesayet gölgesinin ortaya çıktığı bir sürecin başlangıcı olduğunu belirtti.

Milli İradeye Darbe 28 Şubat Söyleşisi Selçuk Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

Söyleşide konuşan diğer konuklar da 28 Şubat sürecinin toplum üzerindeki derin etkilerini ve yaşanan hak ihlallerini dile getirdiler. Milletvekili Ahmet Sorgun, bu süreçte yaşanan kısıtlamaları bizzat deneyimleyenlerden biri olarak, darbelerin millet iradesine karşı yapıldığını ve her zaman milletin kaybettiğini vurguladı. Hüsnü Tuna ise 28 Şubat'ın sadece kılık kıyafet sorunu olarak değil, asıl hedefinde Müslümanların olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail Kahraman ise, darbelerin Türkiye'nin gelişmesini engellediğini ve 28 Şubat'ın ülkenin büyümesini durdurma amacı güttüğünü söyledi. Kahraman, Türkiye'nin demokratikleşme sürecindeki önemli adımlara da dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen reformların önemini vurguladı.

Programın sonunda, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, konuklara teşekkür ederek hediyeler takdim etti. Söyleşiye Konya Valisi Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve diğer protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı. Bu etkinlik, 28 Şubat sürecinin anılması ve milli iradeye vurgu yapılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.