Milli Görüş camiasının acı günü! Erbakan Hoca'nın dava arkadaşı Hacı İsmail Ergün Hakk'a yürüdü

Milli Görüş camiasının acı günü! Erbakan Hoca'nın dava arkadaşı Hacı İsmail Ergün Hakk'a yürüdü

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın dava arkadaşlarından, Saadet Partisi İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Hacı İsmail Ergün İstanbul'da Hakk'a yürüdü

Milli Görüş Hareketi'nin öncülerinden, Saadet Partisi İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi ve merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın yakın dava arkadaşlarından 'Saatçi İsmail' tanınan Hacı İsmail Ergün geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle vefat etti.

Vefatıyla Milli Görüş camiasını hüzne boğan merhum İsmail Ergün'ün cenaze namazı yarın saat 14.00'da İstanbul'da Fatih Camii'nde kılınacak. 

memleket.com.tr olarak merhum İsmail Ergün'e Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve Milli Görüş camiasına başsağlığı dileriz.

ergunn.jpg

Hayır sever ve mütevazi kilişiğiyle tanınan İsmail Ergün'ün vefatının ardından sosyal medyada taziye mesajları art arda geldi:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İsmail Ergün'ün vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu: "Milli Görüş Hareketimizin vefakar ve gayretşinas bir müntesibi olan, İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Ergün'ün vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum." 

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk: Bir güzel adam daha göçtü. 1973 yılında MSP FATİH İLÇE’de tanımıştık. Hiç istikametten kopmadan hep gönül kazanmak.

SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman: Milli Görüş camiamızın fedakar ve cefakar isimlerinden İsmail Ergün amcamızın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet ve ailesine sabırlar diliyorum. Camiamızın başı sağ olsun.

ehoh3ofxcaawfxf-001.jpg

Nureddin Yıldız: Daha 1960'lı yıllarda babam saatçilik yaparken 'Saatçi İsmail' Ergün amcadan parçalar alırmış. O, baba dostu olmanın ötesinde reklamsız bir dava ve gönül adamıydı. Emin Saraç hocamızın yanı başında buluşurduk hep. İki ay önce görüştüğümüzde, gençlik ve toplumun kötü gidişatını konuştuktan sonra "Ali Ulvi Kurucu" hoca efendinin hatıratını okutma kampanyası yapmak üzere ahitleşmiştik. İsmail Ergün amca o halis niyeti ve hizmet aşkı ile Rabbine kavuştu. Rabbim güzel amellerini ve salih dostlarını ona şahit kılsın. Makamı cennet, derecesi âli olsun.

 

Etiketler :