Milli Eğitim Bakanı Avcı Arnavutluk'ta

Milli Eğitim Bakanı Avcı Arnavutluk'ta

Avcı, temasları kapsamında ALSAR Vakfı'nda Türkçe eğitim alan yetim çocukları ziyaret etti

TİRAN (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yetim çocuklarla bir araya geldi.

Bakan Avcı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temasları kapsamında ALSAR Vakfı'nı ve orada Türkçe eğitim alan yetim çocukları ziyaret etti.

Avcı burada yaptığı konuşmada, yetim çocuklara Türkiye’deki akranlarından selam getirdiğini söyledi.

Bir süre çocuklarla sohbet eden Avcı, aralarında Türkiye'ye gelen olup olmadığını sordu.

Avcı, Türkiye'yi görmeyen çocukların ülkeyi ziyaret etmelerinin sağlanması için sivil toplum kuruluşlarından destek istedi.

Yetkililerden vakfın çalışmalarına ilişkin bilgi alan Avcı, daha sonra yetim çocukların sınıflarını ve Türkçe eğitim alan diğer öğrencilerin bulunduğu sınıfları gezdi.

Avcı, sınıfları ziyareti sırasında çocuklardan öğretmenlerine Türkçe öğretmelerini istedi. Çocuklar, Bakan Avcı için İstiklal Marşı, şiir ve ilahiler okudu.

ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) başlattığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen'in de paydaş olduğu, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında yetim çocuklara Türkiye’deki akranlarından yardım gönderildiğini ifade etti.

Gurra, yardımları çocuklara ilettiklerini söyledi.

Katkılarından dolayı Avcı’ya teşekkür eden Gurra, okul açmak istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini dile getirdi.

Gurra, 2014'te, yetim çocuklar arasında yer alan Fatjon Kolcini ile Dea Beqiri'nin Ankara'da, Avcı'nın makamında gerçekleşen ziyarette çekilen fotoğraflarını hediye etti.

Vakfa gelişinde üzerlerinde yöresel kıyafet bulunan yetim çocuklar Bakan Avcı'yı çiçeklerle karşıladı. Yetim çocuklarla tek tek ilgilenen Bakan Avcı, onlarla fotoğraf çektirdi.

- Türk Büyükelçiliğini ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Avcı, temasları kapsamında Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğini de ziyaret etti.

Büyükelçi Hidayet Bayraktar, Bakan Avcı'ya ülkede eğitim gören Türk öğrenciler, ülkedeki Türk nüfus ve ihtiyaçları hakkında bilgi verdi.

Görüşmede Avcı'ya TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık da eşlik etti.

Avcı, Arnavutluk Bektaşi Topluluğu Lideri Edmond Brahimaj'ı da ziyaret ederek bir süre görüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :