Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması

CHP İstanbul Milletvekili Erdem, HDP'nin, kanunu Anayasa Mahkemesine götürmek için başlatacağı kampanyaya destek vermeyeceğini bildirdi

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, HDP'nin, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin kanunu Anayasa Mahkemesine götürmek için başlatacağı imza kampanyasına destek vermesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, terörün aldığı bütün canlara Allah'tan rahmet diledi ve terörü lanetledi.

Şehit cenazelerinde partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik protestolara değinen Erdem, "Bir insan şehit cenazesine neden cebinde yumurta veya mermiyle gider. Bugün yaşanan, Osmanlı Ocakları isimli bir çete tarafından örgütlenmiş açık bir provokasyondur." dedi.

Erdem, "Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı da milletvekilleri de hiçbir yerde şehide hakaret etmez, her zaman sahip çıkar. Hiçbir yerde terör örgütlerine kucak açmaz, onları meşru göstermez; karşısında pozisyon alır." diye konuştu.

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'nun ayağına mermi bırakıldığını, bunun mafya raconu olduğunu belirten Erdem, bu provokasyonlara asla boyun eğmeyerek, cenazelerde ve meydanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Şehit yakınlarının protestolarla ilgisinin olmadığını bildiklerini anlatan Erdem, "Eylemi yapanlar Osmanlı Ocaklarına bağlı militanlardır. Bunun peşini bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin "Osmanlı Ocakları'nın arkasındaki isim kimdir?" sorusu üzerine Erdem, ellerinde buna ilişkin bir döküman olmadığını belirterek, "Yaptıkları açıklamada 'Davamızın lideri Recep Tayyip Erdoğan' şeklinde ifadelerini görüyoruz. Bu eylemi de liderinden bağımsız planlaması mümkün değil." iddiasında bulundu.

- "Partimizin dışında başka bir yere imza vermeyiz"

HDP'nin, dokunulmazlıklara ilişkin kanunu Anayasa Mahkemesine götürmek için başlatacağı kampanyaya imza atacağına yönelik iddiaların sorulması üzerine Erdem, "Böyle bir şey yok. Böyle bir imza söz konusu bile değil. Sayın Fikri Sağlar'ın başlattığı çalışma, hiçbir siyasi partiye imza vermek değil Cumhuriyet Halk Partisinin 110 milletvekiline yönelik bir imza çalışmasıdır. Biz de zaten partimizin içerisinde bir çalışma olursa imza vereceğimizi söyledik. Partimizin dışında başka bir yere imza vermeyiz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler