Midyat'taki bombalı araçla terör saldırısı

Midyat'taki bombalı araçla terör saldırısı

PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Ökkeş Özdemir'in cenazesi, memleketine uğurlandı- Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcısı Güneş:- "Mübarek ramazan ayında bile halkımıza, güvenlik güç

DİYARBAKIR (AA) - Mardin'in Midyat ilçesinde PKK teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Ökkeş Özdemir için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehit Özdemir'in Türk bayrağına sarılı naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu.

Şehidin özgeçmişi ve duaların okunmasının ardından törende konuşan Diyarbakır İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş, vatan, millet ve devletin bekası uğruna şehit olan Özdemir'in acısını yaşadıklarını söyledi.

Teröre tepkisini dile getiren Güneş, "Mübarek ramazan ayında bile halkımıza, güvenlik güçlerimize yönelik bu tür saldırılara aralıksız devam eden, evlatları annesiz ve babasız bırakan bu hainlerin yargı önünde ve Allah katında hak ettikleri cezayı alacaklarına inancımız tamdır. Aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek, şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaktır." dedi.

Törene katılan ve fenalaşan şehidin eşi Ayşe Nur Özdemir'e sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin naaşı cenaze aracına konulacağı sırada eşi Özdemir, kucağındaki 8 aylık oğlu Muzaffer Alptuğ ile tabuta sarılarak ağladı.

- "Sen bizi nöbetteyken bile ihmal etmezdin, şimdi bırakıp nereye gidiyorsun?"

Cenaze uğurlanırken Özdemir'in, "Aşkım, beni ve oğlumuzu bırakıp nereye gidiyorsun? Sen bizi nöbetteyken bile ihmal etmezdin, arayıp sorardın." demesi törene katılanları duygulandırdı.

Şehit Özdemir'in naaşı memleketi Osmaniye'ye uğurlandı.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Hava Albay Servet Emeksiz katıldı.

Özdemir, Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ağır yaralanmış, tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesinde müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :