MHP'li Esin Kara "ittifak yok" diye sevincinden ağladı mı?

MHP'li Esin Kara "ittifak yok" diye sevincinden ağladı mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde ittifak olmayacağını açıklaması MHP Grubu'nda büyük coşkuyla karşılanması dikkatlerden kaçmamıştı. MHP Konya Milletvekili Esin Kara'nın sevincinden ağladığı iddia edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde ittifak olmayacağını açıklaması MHP Grubu'nda büyük coşkuyla karşılanması dikkatlerden kaçmamıştı. MHP'li milletvekillerinin birçoğunun sevincinden ağladığı iddia edildi.

Konuyu bugün köşesine taşıyan Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Konya Milletvekili Esin Kara ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’le birlikte çok sayıda milletvekilinin sevinçten ağladığını yazdı.

 

mhp-003.jpg

İşte Öztürk'ün" İttifak'ın gözyaşları" başlıklı yazısından  yazısından  ilgili bölüm:

“MHP grubu öyle şaşkınlık içinde, üzülmüş falan değildi. Sanki uzun süredir bekledikleri, istedikleri ama söyleyemedikleri bir talebin gerçekleştiğini görmüş gibiydiler. Büyük bir coşkuyla havaya fırlayarak, ittifakın bozulmasını alkışlarla karşıladılar. Sanırım uzun süredir MHP grubu böylesine coşkulu bir ortam görmemişti.

Daha da ilginci bu kararı duyduktan sonra gözyaşı dökenlerin olması. Televizyonda Konya Milletvekili Esin Kara ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’in ağladığı söyledi. Ancak daha sonra görüntülere baktım ki, çok sayıda milletvekili ağlıyordu.

Neden?

Sanırım ittifak bozulduğu için. Peki üzüntüden mi? Hayır. Bunlar sevinç gözyaşları.

Anlaşılan o ki, MHP parti grubunda büyük çoğunluk bu ittifakın bitmesini istemiş ama seslendirememiş, şimdi Bahçeli açıklayınca gözyaşlarıyla ve coşkuyla kararı karşılamış gözüküyor.

Sanırım kendilerine göre gerekçeleri vardır. Ancak bu sevinç gözyaşlarına çok şaşırdığımı belirtmek isterim.” 

 

Etiketler :