MHP'deki olağanüstü kurultay süreci

MHP'deki olağanüstü kurultay süreci

Eski MHP Trabzon Milletvekili Aydın:- "Yargıtaya başvurmasalardı kongre önümüzdeki günlerde yapılırdı. Bunlar da kongrenin yapılacağını bildikleri için Yargıtaya başvurarak, Yargıtay karar verinceye kadar o süreyi kazanmaya çalışıyorlar"

BURSA (AA) - Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, partisindeki olağanüstü kurultay sürecine ilişkin, "Yargıtaya başvurmasalardı, kongre önümüzdeki günlerde yapılırdı. Bunlar da kongrenin yapılacağını bildikleri için Yargıtaya başvurarak, Yargıtay karar verinceye kadar, o süreyi kazanmaya çalışıyorlar." dedi.

Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) Konferans Salonu'nda partililerle katıldığı toplantı öncesi, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, kurultayla ilgili hukuki süreci takip ettiklerini belirtti.

MHP Genel Merkezinin, mahkemenin kararıyla ilgili hükmün geri bırakılması talebiyle, Yargıtaya başvurduğunu anımsatan Aydın, şöyle konuştu:

"Demek ki kongre yapılabilir diye Yargıtaya başvurdular. O zaman Yargıtaya başvurmamaları gerekirdi. Yapılması tartışmalarını aştık, zaten artık kongre süreci işliyor. Yargıtaya başvurmasalardı, kongre önümüzdeki günlerde yapılırdı. Onlar da kongrenin yapılacağını bildikleri için Yargıtaya başvurarak, Yargıtay karar verinceye kadar, o süreyi kazanmaya çalışıyorlar. Yargıtaydan hükmün ertelenmesi yönünde bir karar çıkmadığı takdirde, belirlenecek günde MHP kongresi yapılacaktır. Oradan hükmün ertelenmesi yönünde bir karar çıkarsa da o zaman Yargıtay süreci beklenecektir. Artık Yargıtay süreci bir ay mı iki ay mı sürer onu da bilemiyoruz, eninde sonunda Milliyetçi Hareket Partisi delegesinin önüne kurultay gelecektir."

Aydın, bir gazetecinin, "Okyanus ötesi planlar iddiasının temeli neye dayanıyor?" sorusu üzerine, bu konuda bilgisi olmadığını, bilgisi dahilinde olmayan bir konuyla ilgili yorum yapmayı doğru bulmadığını belirterek, "Sadece şunu söyleyebilirim, okyanus ötesini bilmiyorum yani kendi üstüme hiç almıyorum. Dolayısıyla üstüme almadığım için de bu konuda bir yorum yapma gerekliliğini duymuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

MHP'deki olağanüstü kurultay süreci

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :