MHP'deki olağanüstü kongre süreci

MHP'deki olağanüstü kongre süreci

Eski MHP milletvekili Aydın: - "(MHP Genel Merkezi'nin Yargıtay'a yaptığı temyiz başvurusu) Ön incelemenin yapılması demek bunun bir tetkik hakimi tarafından incelenmesi manasına gelir. Eğer bir dosya tetkik hakimi tarafından da incelendiyse onun sunumuyl

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - Eski MHP milletvekili Koray Aydın, MHP Genel Merkezi'nin yaptığı temyiz başvurusuyla ilgili Yargıtay'ın 15 Mayıs'tan önce bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Aydın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin verdiği "olağanüstü kongre" kararını MHP Genel Merkezi'nin temyize götürdüğünü, kendi avukatlarının da olağanüstü kongre tarihinden önce dosyanın incelenmesi için avukatlarının Yargıtaya başvuruda bulunduklarını anımsattı.

Konunun tetkik hakimi tarafından ele alındığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Ön incelemesinin yapıldığı söylenmektedir. Ön incelemenin yapılması demek, bunun bir tetkik hakimi tarafından incelenmesi manasına gelir. Eğer bir dosya tetkik hakimi tarafından da incelendiyse onun sunumuyla kurul tarafından hemen karara hazır hale getirilmesi manası taşır. Bu bakımdan dosya bu kadar hazır hale gelmişse kurulun toplanıp 15 Mayıs'tan önce bu konuda bir karar vermesi, böyle temel bir konu üzerindeki tartışma ortamını ortadan kaldıracaktır."

Beklentilerinin, Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin 15 Mayıs'tan önce toplanarak bunu karar altına alması olduğunu ifade eden Aydın, şu görüşleri dile getirdi:

"Zaten prosedürün işleyişi ve talebin kabul edilmesi de aslında bunun bu şekilde yapılmasının doğal olduğunu göstermektedir. 15 Mayıs'tan önce konunun görüşülmemesi halinde Türkiye'de zaten var olan yargı üzerinde kuşku ve tartışma ortamının artarak devam etmesi manasına gelir ki Türkiye Cumhuriyeti yargı üzerinde yaratılan böyle bir konuyu hak etmemektedir. Var olan kötü intibanın artarak devam etmesi manasına gelecek böyle bir durum ve tutumdan ben Yargıtayın kaçınacağını ve 15 Mayıs'tan öne bir karar almak zorunda kalacağını düşünüyorum."

Koray Aydın, Yargıtayın vaktinde karar vermemesi halinde mahkemenin belirlediği Çağrı Heyeti'nin tasarrufuna bakacaklarını bildirdi. Aydın, "Olağanüstü kongre hakkında Çağrı Heyeti bir karara varıp bunu açıklarsa biz o karara uyarız" dedi.

Aydın, "Ankara 25. İcra Dairesinin, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla ilgili Ankara Valiliğinden kolluk kuvveti isteyerek bu kongrenin yapılmamasının sağlanması talebini değerlendirecek merci Çağrı Heyeti'dir" görüşünü dile getirdi.

- Büyükataman: "Kongre yapılamaz"

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise olağanüstü kongrenin yapılamayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Daha önce 'Yargıtay kararını bekliyoruz' diye açıklamamızı yapmıştık. Yargıtay da farklı bir şey söylemiyor, bu ay içerisinde konuyla ilgili değerlendirme yapılarak karar verilecek diyor. Olağanüstü kongrenin yapılması mümkün değil. Hem Gemerek hem Tosya'daki kararlar İcra Müdürlükleri marifetiyle uygulamaya konuldu."

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanlığı, bugün yaptığı duyuruda, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesinin bu ay içerisinde tamamlayacağını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :