MHP Konya İl Başkanı Karaarslan: 15 Temmuz'u unutmadık unutmayacağız

MHP Konya İl Başkanı Karaarslan: 15 Temmuz'u unutmadık unutmayacağız

MHP Konya İl Başkanı Karaarslan, "15 Temmuz 2016’daki hain kalkışmanın; Türk devletinin işgali, ülkemizin ve milletimizin bölünmesi, demokrasimizin hançerlenmesine yönelik bir ihanet ve acımasız bir terör saldırısı olduğunu unutmadık, unutmayacağız" dedi

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

15 Temmuz 2016’daki hain kalkışmanın; Türk devletinin işgali, ülkemizin ve milletimizin bölünmesi, demokrasimizin hançerlenmesine yönelik bir ihanet ve acımasız bir terör saldırısı olduğunu unutmadık, unutmayacağız!

15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiye pranga vurulmak istenmiş, millet iradesi Türk ve Türkiye düşmanları tarafından hain bir saldırıya uğramıştır. Türkiye’nin diz çökmesi ve millî varlığın tümden yıkılması maksadıyla Türk milleti kalbinden hançerlenmiştir. Millî iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanması ve asker kıyafetine bürünen FETÖ mensubu canilerin vatandaşlarımıza silâh doğrultması, birer ihanet simgesi olarak tarihe geçmiştir.

Şunun özellikle bilinmesi isteriz ki hiçbir bahane; demokrasiden kopuşa, silahlı müdahaleye ve ara rejim özlemlerine dayanak teşkil edemeyecektir.

Ülkemiz,15 Temmuz 2016 Cuma gecesi önce karanlığı; ortaya konan büyük inanç ile de aydınlığı yaşamıştır. Artık 15 Temmuz, öznesi millet olan demokrasinin kazandığı bir gündür. Bu gün, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın tarihine geçen Milli İrade günüdür. Ülkemizin büyük demokrasi yürüyüşüne yönelik 15 Temmuz saldırısında, millet ile iradesi arasındaki köprüye atılan her bomba, sıkılan her kurşun, aslında bunu yapanların karanlık planlarının aydınlığa çıkmasını sağlamıştır.

Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek şunu açıkça göstermiştir. Gücünü sandıktan, yetkisini Asil Türk Milletinden almayan bir iradeyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve Asil Türk Milletinin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz.

Tarihte her zaman önemli bir konuma ve itibara sahip olan milletimiz, 15 Temmuz Milli Direnişiyle dünyaya bir kez daha örnek teşkil edecek bir olaya imza atmıştır. Bu olay ile Asil Milletimiz, tüm dünyaya halkın iradesi üzerinde başka bir güç olmadığını ispatlamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi, daha hain kalkışmanın ilk saatlerinde Bilge Liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ Beyin Son Kalemiz dediğimiz MHP Genel Merkezimize gelerek tüm ışıkları yaktırmasıyla ve yapmış olduğu basın açıklamasıyla her türlü darbeye karşı olduğumuzu ilan etmiştir.

Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitinginde yapmış oldukları konuşmada tespiti tam olarak yapmıştır:

“15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü;

627 yıl önce Kosova’da mağlup olanların yeni bir kakışmasıdır.

620 yıl önce Niğbolu’da ezilenlerin tekrardan başını kaldırmasıdır.

572 yıl önce Varna’da, 563 yıl önce İstanbul’da, 490 yıl önce Mohaç’ta döktükleri kanda boğulduklarını sandıklarımızın yeniden karşı harekâtıdır.

15 Temmuz’da TBMM’yi, emniyet ve istihbarat kuruluşlarını bombalayıp, sivil ve masum vatandaşlarımızı katledenlerle; 101 yıl önce Çanakkale kıyılarına gelip üzerimize ateş saçanlar aynı karanlık yolun yolcusudur.

Bunlar Müslüman Türk’ün canıyla beslenen, hayat ve varlık haklarını çiğnemekle görevlendirilen yaratılmışların en aşağısı, en alçağıdır.

Ama unuttukları, ihmal ettikleri Türk milletinin asaleti ve gücüdür.

15 Temmuz’da tankın önüne milli vicdan dikildi.

15 Temmuz’da mütecaviz ve melun girişime millet dur dedi.

Demokrasinin namusunu, Cumhuriyet’in şeref ve kazanımlarını sizler korudunuz, milli sipere sizler yattınız.

Helal süt içmiş hangi vatan evladı, 15 Temmuz akşamındaki böyle bir tablo karşısında suskun kalabilirdi?

Kim, milletimize biçilmek istenen bu kefeni kader diye kabul edebilirdi?

Hangi millet ve vatan sevdalısı kardeşim olanları hazmedebilirdi?

Tanı ağarmayan zifiri geceye mahkum etmek istediler, itiraz ettiniz.

İradenizi çalmak istediler, reddediniz.

Yeri geldi tankın önüne yattınız.

Yeri geldi kurşunların üzerine tıpkı gül bahçesine girercesine yürüdünüz.

Ateşe, kine, nifaka kafa tuttunuz, ihanete bu aziz vatanı dar ettiniz.

Çünkü siz Türk milletisiniz.

Çünkü siz Türkiye’siniz.

Sizler büyük bir ecdadın, muazzam bir tarihin mirasçılarısınız.

Demirlemiş düşman gemilerini parmağıyla işaret eden Turgut Reis, Preveze’de haçlı donanmasını deviren Barbaros aynen sizin gibiydi.

Müslüman Türkü Avrupa’ya taşımaya yemin ederek canlarını Hakk’a emanet etmiş Akıncı Beyleri sizler gibi inanç doluydu.

Bağrına saplanan oklara rağmen surlara bayrak diken şehit sancaktarlar da sizin gibi şanlıydı.

İzmir’in işgaline hayır deyip silahına sarılan Hasan Tahsinle; Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda hainlere tek başına direnen ve ardından şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir aynı kahramanlık destanının farklı zamanlarda yaşayan neferleridir.

Şehit Özel Harekatçı polislerimiz arasında bulunan Demet Sezen, Gülşah Güler ve 2 çocuk annesi Sevda Güngör; 96 yıl önce düşman karargahının on adım önünde şehit düşen Tayyar Rahmiye Hanım kadar cesaret ve korkusuzdu.

Ankara Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığına F-16 uçaklarıyla saldırıp 51 evladımızı şehit eden hainler, onların destekçileri, yardım ve yataklık yapan işbirlikçileri asla Türk milletini pes ettiremezler, sırtını yere getiremezler.

Türk milleti küresel mahfillerde yazılan senaryoların farkındadır.

Dost görünümlü düşmanları, Müslüman kisveli müşrikleri, ağlaya sızlaya merhamet istismarı yapıp sonra da terörizmin sofrasına hizmetkarlık yapan takiyye ustası hainleri tanımaktadır.

Bu vatan üç beş teröristin keyif ve sözde vaazlarıyla düşmeyecektir.

Zira bu vatan, toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Ve üzerinde yaşadığımız topraklar vatandır, nitekim tertemiz şehit kanıyla yoğrulmuş, karılmış ve karışmıştır.

15 Temmuz’da şehit olan 239 kardeşimizin sımsıcak kanı toprakla buluşmuş, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğunu, bölünmeyeceğimizi, parçalanmayacağımızı adeta tescillemiştir.

FETÖ ve ihanet yoldaşı PKK, IŞİD, PYD ve YPG’nin şehit ettiği tüm kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

15 Temmuz terörist saldırısında yaralanan vatandaşlarımıza şifalar temenni ediyorum.

Diyorum ki, şehitler ölmez vatan bölünmez.”

15 Temmuz Darbe Girişimi'nde 249 kişi yaşamını yitirmiş, 2 bin 193 kişi ise yaralanmıştır, hayatını kaybedenlere ve yaralananlara şükran borçlu olunduğumuzu bildirmek isterim.

Milli şuur ayakta değilse, millet ölüm yatağındadır. Bizi geleceğe taşıyacak olan bu şuur, kardeşlik hukuku, iç barış ve huzur ortamıdır. Milli ruh; bezginlik, baygınlık, durgunluk, teslimiyet ve mağlubiyet tanımaz, kabul etmez. Dayanışma ve kucaklaşmayla her mihnet aşılacaktır. 15 Temmuz'da destan yazan milletimizle övünüyoruz. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Milliyetçi-Ülkücü Hareket konu vatan ve millet olunca fedakârlıkta sınır tanımaz. Ülkücülük en kutlu vasıf, Ülkücü ise en şuurlu varlıktır. Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. Şu tarihi seslenişi birlikte söyleyip, beraber var edelim: Ne Mutlu Türk'üm diyene…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.