MHP İstanbul Milletvekili Yönter:

MHP İstanbul Milletvekili Yönter:

"Zeytinlik alanlarla ilgili düzenlemeyi komisyona çekmek yetmez, tamamen ortadan kaldırmak lazım"

TBMM (AA) - MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, zeytinlik alanlarla ilgili düzenlemenin komisyona çekilecek olmasının yeterli olmadığını, tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Yönter, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine İlişkin Kanun Tasarısı'ndaki, kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 2. maddenin komisyona geri çekileceğinin açıklandığını anımsattı.

Bunun son derece olumlu bir adım olduğunu belirten Yönter, "Bunu komisyona çekmek yetmez tamamen ortadan kaldırmak lazım. Zeytinin, kömürün karası, helalin aydınlığıdır. Bunların ikisi de alınterinin sonucudur." dedi.

"Zeytinlere, zeytin ağaçlarına, zeytinlik alanlara, sırf sanayi tesisi için kıymak, düşüncesizce, sorumsuzca bir politik tasavvurdur." ifadesini kullanan Yönter, "Zeytinlerimize kıymasınlar. Zeytin üretecilerimizin sesini mutlaka duysunlar. Sanayileşeceksek zeytinlikten başka yer mi yok? Sanayileşmenin mantığında başka şeyler var. Sürdürülebilir kalkınmanın içinde doğayla uyum vardır. Doğanın, çevrenin korunması aynı zamanda kalkınmanın sanayileşmenin ön şartıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin özgürlükler, demokrasi skalasındaki yerinin geride olduğunu savunan Yönter, "2017 yılı basın özgürlüğü sıralamasında, Türkiye, 180 ülke arasında 155. sırada. Bu demokratik bir ülkede kabul edilemeyecek bir sıra." diye konuştu.

Medya özgür olmazsa, insanların haber alma hakkını kullanamayacaklarını vurgulayan Yönter, THY uçaklarında Ortadoğu gazetesinin verilmediğini ifade etti ve "Bu ambargo niye?" sorusunu yöneltti.

- "Şile yolundaki kamyonlar"

İstanbul Şile'nin birçok sorunu olduğunu dile getiren Yönter, baraj sorunu, taş ve kum ocaklarının tozuyla ilgili yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

İstanbul-Şile yolunda korkunç derecede trafik olduğunu ve denetlenmediğini belirten Yönter, "Dolu kamyonlar birbirleriye yarış yapıyor. Bundan kaynaklı trajik kazalar meydana geliyor. Burada yarış yapan kamyonlara müsaade edilmemeli." dedi.

Şile'de ve başka bazı ilçelerde meydana gelen hayvan hırsızlıklarının da önüne geçilmesini isteyen Yönter, Şile'de Hazineye ait arazilerin resmen işgal edildiğini, buralara el koymak isteyen asalak ve vurgunculara engel olunması gerektiğini söyledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :