MHP İstanbul Milletvekili Erdem:

MHP İstanbul Milletvekili Erdem:

"10 Temmuz'daki kurultayda ülkücü irade hazır bulunacaktır. 10 Temmuz, ülkücülerin toyu olacaktır"

TBMM (AA) - MHP İstanbul Arzu Erdem, "10 Temmuz'daki kurultayda ülkücü irade hazır bulunacaktır. 10 Temmuz, ülkücülerin toyu olacaktır." dedi.

Erdem, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 14 senede 6 milli eğitim bakanının değiştiğini; "her gelen yeni bakanın kendi kuralları ve uygulamalarını getirdiğini" söyledi.

Bu düzenlemelerin özellikle çocuklar ve aileler üzerinde "büyük travmalar oluşturduğunu" ileri süren Erdem, "Bir önceki bakan tarafından verilen sözler bir sonraki bakan tarafından yerine getirilmemektedir. Verilen kadro sözleri tutulmamıştır. Bir bakanın diğer bakanın sözünü yerine getirmemesi hem işleyiş hem hak, adalet hem de gelenekler açısından yanlış. Veriler sözün yerine getirilmemesi, ahlaki değildir." diye konuştu.

Özellikle görevde yükselme ve ünvan değişikliği kararlarının çoğunluğunun yargı kararıyla iptal edildiğini ancak bunların iktidar tarafından uygulanmadığını belirten Erdem, Danıştayın da sadece sözlüyle yapılan atamaları iptal ettiğini, bu konuda da hukuka uygun davranılmadığını öne sürdü.

Yeni bakan İsmet Yılmaz'ın "hukuka uygun davranacağının sözünü verdiğini" aktaran Erdem, bu sözü kamuoyuyla paylaşmak istediğini söyledi.

-Olağanüstü kurultay

Erdem, bir soru üzerine, 19 Haziran Pazar günü yapılan MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nda basına da yansıyan bazı görüntülerin bulunduğunu; yetki aşımı ve bazı muammalar olduğunu, bunların Genel Merkezin kararıyla yargıya taşınacağını bildirdi.

"Sözde tüzük kurultayını tanımıyoruz" ifadesini kullanan Erdem, "Genel Merkezimizin Olağanüstü Kurultay olarak belirlediği tarih 10 Temmuz olmuştur. Bu kurultayda ülkücü irade hazır bulunacaktır. 10 Temmuz, ülkücülerin toyu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

MHP'nin ideoloji partisi olduğunu, olağanüstü kurultayların geleneklerine aykırı olduğunu belirten Arzu Erdem, "Biz lider tayin ederiz. Ülkücü iradenin seçtiği kişi bizim liderimizdir. İnanıyorum ki 10 Temmuz'daki kurultaydan Sayın Bahçeli güçlenerek çıkacaktır. Sayın Genel Başkan'ın bir nefer, bir evladı olarak, her zaman yanında olacağımı belirtmek isterim." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :