MHP Grup Başkanvekili Akçay:

MHP Grup Başkanvekili Akçay:

"(KHK ile ihraç edilen kamu çalışanları) Bu mağduriyetleri derinleştirip, uzun vadede ülkemizde yeni yaralar açmamak gerekiyor. Bunun için de gerçekten suçlu olanla mağdur olanı ayırmak gerekir"

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Kanun Hükümünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen kamu personeline ilişkin, "Bu mağduriyetleri derinleştirip, uzun vadede ülkemizde yeni yaralar açmamak gerekiyor. Bunun için de gerçekten suçlu olanla mağdur olanı ayırmak gerekir." dedi.

Akçay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından KHK'lar ile kamudan ihraç edilenlere ilişkin mağduriyetlerin yaşanmaması ve kurunun yanında yaşın yanmaması gerektiğini ifade ettiklerini anımsattı.

İhraç edilenlerden örnekler veren Akçay, kendilerine yapılan başvuruları incelediklerini aktararak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bazıları var ki bütün bu sosyal ilişkilerini yazmış. Sendikalarına üye olmuş, gazetelerine abone olmuş, arada bir toplantılara da götürmüşler. Çocuğunu malum dershaneye de vermiş fakat 'ben FETÖ'cü değilim' diyor. Şimdi bu konu üzerinde de durmak lazım, somut olay ve olgularla. Bu tür sosyal ağın içerisinde bir şekilde yer almış, bütün faktörleri yerine getirmiş kişilerle ilgili maalesef yapacak bir şey yok. Ancak bunların eş ve çocuklarının da mağdur olmaması için özen gösterilmesi gerekiyor.

Bu nedenle bu çalışmaların bir an evvel başlatılmasında fayda görüyoruz. Biz de bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi olarak gereken katkıyı vereceğiz. Şu anda bu açıklamalar yapıldığına göre toplumda büyük bir beklenti olacaktır. Bu mağduriyetleri derinleştirip, uzun vadede ülkemizde yeni yaralar açmamak gerekiyor. Bunun için de gerçekten suçlu olanla mağdur olanı ayırmak gerekir."

Erkan Akçay, suçun şahsiliği ve kanuniliği ilkesine bağlı kalınarak hareket edilmesi ve delilden suça ve suçluya gidilmesi gerekirken, zanlıdan delil bulma yönteminin iftiraların etkili olmasına yol açtığını sözlerine ekledi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler