MHP Genel Sekreteri Büyükataman:

MHP Genel Sekreteri Büyükataman:

"Dün liderlerin birlikte 3 saat geçirmesi ve bulundukları paylaşımlar bile 15 Temmuz'dan beri ortaya konulan birlik ve beraberliğin, diyalog ortamının devamının arzu edildiğine dair görüntüdür"- "Bu iktidarın 14 yıllık icraatlarını her zeminde sorguladık

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Dün liderlerin birlikte 3 saat geçirmesi ve bulundukları paylaşımlar bile 15 Temmuz'dan beri ortaya konulan birlik ve beraberliğin, diyalog ortamının devamının arzu edildiğine dair görüntüdür." dedi.

Büyükataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenikapı ruhunun devam ettiğini, bunun Türkiye'nin içinden geçtiği hassas dönemde sürmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatan Büyükataman, 15 Temmuz süreci sonrasıyla Suriye başta olmak üzere Irak'taki gelişmelerle alakalı bilgi alışverişinde bulunulduğunu dile getirdi.

"Dün liderlerin birlikte 3 saat geçirmesi ve bulundukları paylaşımlar bile 15 Temmuz'dan beri ortaya konulan birlik ve beraberliğin, diyalog ortamının devamının arzu edildiğine dair görüntüdür." diyen Büyükataman, Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirtti.

Büyükataman, AK Parti Hükümetlerinin icraatlarına yönelik daha önce yaptıkları eleştirilerin arkasında olduklarını belirten Büyükataman, şunları kaydetti:

"Bu iktidarın 14 yıllık icraatlarını her zeminde sorguladık ancak bu hakkımız mahfuz kalmak kaydıyla bugünkü nazik ortamda takındığımız tavır farklı bir tavır. Bu dün söylediklerimizden imtina ettiğimiz anlamına gelmez, AKP ile ilgili rezervlerimizden vazgeçtiğimiz şeklinde sakın ola değerlendirilmesin, her şeyin zamanı var. MHP'nin diğer siyasi partilerden farkı bu zaten, 'önce ülkem ve milletim' diyen bir siyasi anlayış, bugün kendisine yakışanı yapıyor, inandıklarının icabını yerine getiriyor. AKP yanlış yaptığı taktirde yine tenkidimizi günü geldiğinde yapmaya devam ederiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :