MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:

"Bu kurultay MHP'nin genel merkeziyle adaylar arasında mı yoksa AKP ile bizim aramızda mı geçiyor? Eğer AKP ile bizim aramızda geçiyorsa adam gibi ortaya çıksınlar öyle yapalım bu işi"

TBMM (AA) - MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, "Bu kurultay MHP'nin mevcut genel merkeziyle adaylar arasında mı geçiyor yoksa AKP ile bizim aramızda mı geçiyor? Eğer AKP ile bizim aramızda geçiyorsa adam gibi ortaya çıksınlar öyle yapalım bu işi." dedi.

Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ankara 12. Sulh Ceza Hakimliği tarafından MHP'de olağanüstü kurultay yapılması kararının verildiğini anımsattı.

Bu kararın infazı için Yargıtayda kesinleşmesine gerek olmadığını öne süren Özdağ, kurultay kararının infazını engellemek için "yetkisiz ve görevsiz taşra mahkemelerinden hukuk anlayışını katleden kararlar çıkarıldığını" öne sürdü.

Bu mahkemelerin kurultayı durdurma kararı aldıklarını hatırlatan Özdağ, bunların Ankara icra dairelerinde işleme konulduğunu hatırlattı.

Yapılan itirazlarla ilgili icra mahkemelerinin görüş talebine Adalet Bakanlığının "Bu işlemlere karşı itiraz ve şikayet başvuruların Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesine yapılması gerektiğinden bu aşamada Ankara 25. İcra Müdürlüğüne karşı taraf vekilince yapılan yetki itirazlarının geçerli olmadığı ve tedbirin uygulanmasını durdurmayacağı düşünülmektedir." şeklinde bir yazı gönderdiğini belirten Özdağ, bu görüş yazısının ve görüş talebinin "hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığını etkileyecek türden yazılar" olduğunu savundu.

Özdağ, şunları kaydetti:

"Olağanüstü kurultay süreciyle ilgili şunu öğrenmek istiyoruz: Bu kurultay MHP'nin mevcut genel merkeziyle adaylar arasında, üst kurul delegeleri arasında mı geçiyor yoksa AKP ile bizim aramızda mı geçiyor? Eğer AKP ile bizim aramızda geçiyorsa adam gibi ortaya çıksınlar, öyle yapalım bu işi. Hukuk ancak bu kadar katledilir. Hukuk devleti ancak bu kadar ayaklar altına alınabilir. Bu yazılar adalet tarihine utanç vesikaları olarak geçecek. Mahkeme açıkça etki altına alınmaya çalışılmıştır, sözün bittiği yerdeyiz. Bu ne biçim bir hukuk anlayışı? Bu ne biçim Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanlığı bürokratları? Hukuku bilenlerin vicdanı sızlıyor, 'Böyle olmaz' diye bağırıyorlar, inanılır gibi değil. Bir gün kendilerinin de hukuka ihtiyaç duyacaklarını hatırlatmak istiyorum. Bugün bu uygulamaları yapanlar bir gün Ergenekon savcıları gibi bu ülkeden kaçacaklar."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :