Mevlana'nın 743'üncü vuslat yıl dönümü

Mevlana'nın 743'üncü vuslat yıl dönümü

Antalya'da Mevlana'nın 743'üncü vuslat yıl dönümü dolayısıyla "Şeb-i Arus" töreni düzenlendi

ANTALYA (AA) - Mevlana'nın 743'üncü vuslat yıl dönümü dolayısıyla Antalya'da Şeb-i Arus programı düzenlendi.

Antalya Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi, Antalya Konyalılar Derneği ve İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı tarafından, Turgut Özal Spor Salonu'nda program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, programda yaptığı konuşmada, daha önceki yıllarda da güzel etkinlikler yaptıklarını söyledi. "Mevlana ile Antalya arasında bir bağ kurabilmek bizim için çok önemliydi" diyen Tütüncü, bunu geçmiş yıllarda da gerçekleştirdiklerini belirtti.

15 Temmuz'da Türkiye'yi istila edemeyenlerin terörle yeni bir tuzağı hayata geçirmek istediklerini ifade eden Tütüncü, "Allah'ın izni, milletin birlik beraberliğiyle bu hain planları tutmayacak. Nasıl ki atalarımız bundan 100 yıl evvel düşmana karşı el ele gönül gönüle bu toprakları ebedi yurdumuz haline getirdilerse biz de üç buçuk soysuza vatanı teslim etmeyeceğiz." dedi.

Terör olaylarında şehit olanlara rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Tütüncü, Şeb-i Arus programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz de terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Program, sema gösterisi ve tasavvuf müziği dinletisiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :