Mevlana'nın 743. Vuslat yıl dönümü

Mevlana'nın 743. Vuslat yıl dönümü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen Mevlana'nın 743. Vuslat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Gönen,...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen Mevlana'nın 743. Vuslat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gönen, mesajında, Mevlana Celaleddin Rumi'nin, yüzyıllar boyunca yüzlerce araştırmaya konu olan hayatının, sayısız dile çevrilmiş eserlerinin ve öğretilerinin günümüzde halen insanlığa ışık tuttuğunu belirtti.

Mevlana'nın, 'Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil', 'Yolumuzda riyazat yok, burada hep lütuf var, bağış var' sözlerindeki birlik ve beraberlik mesajının bu yılki anma törenlerinin de ana temasını oluşturacağını anımsatan Gönen, şunları ifade etti:

"Mevlana'yı anma etkinliklerine katılacak olan ülkemizden ve dünyanın dört bir tarafından gelen Mevlana dostları 'Birlik Vakti' temasının en güzel örneğini oluşturacaklar. Ülkemize ve dünyaya 'birlik' mesajları verecekler. 13. yüzyıldan günümüze uzanan ve tüm insanlığa ışık tutan mesajlarıyla kalplerimize sevgi tohumları eken, gönüller sultanı Hazreti Mevlana'yı 743. Vuslat yıl dönümünde saygı ve rahmetle anarken, eserlerinin ve öğretilerinin ülkemize ve tüm insanlığa birlik, sevgi ve barış getirmesini temenni ederim."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :