Meteoroloji, Valilik ve AFAD Konya için tarih verip turuncu kodla uyardı! İşte 4 - 8 Nisan hava durumu

Meteoroloji, Valilik ve AFAD Konya için tarih verip turuncu kodla uyardı! İşte 4 - 8 Nisan hava durumu

Konya Valiliği ve AFAD Meteorolojinin son tahminlerine göre Konya'da kuvvetli fırtına ve sağanak yağış beklendiğini belirterek, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı uyarılarda bulundu. İşte Konya 4 - 8 Nisan hava durumu

Meteorolojinin son tahminlerine göre Konya'da 4 Nisan Salı (bugün) kuvvetli lodos, yer yer 70 ila 90 kilometre saati bulan fırtına ve sağanak yağış bekleniyor. Konya Valiliği ve AFAD art arda uyarılarda bulunarak, vatandaşların ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını istedi.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölgede hava parçalı ve az, zamanla yer yer çok bulutlu; 4 Nisan Salı (bugün) Konya'nın batı ve kuzey kesimleri ile Aksaray'ın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bölgede rüzgarın güney (kıble) ve güneybatılı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI! KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT!

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü uyarısında şu ifadeler kullanıldı:

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat! Rüzgarın; 4 Nisan 2023 Salı günü güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Aksaray’da kuvvetli yer yer fırtına (40-60 km/saat hamleli 60-70 km/saat), Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinde ise kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerinde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, toz savrulması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Bölgemizde Salı gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

KONYA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Konya Valiliği Meteoroloji'nin uyarılarını resmi sosyal medya hesaplarından paylaşarak vatandaşları uyardı. Konya Valiliği mesajında şu ifadelere yer verildi:

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat Çatı Uçması, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi, Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi, Ulaşımda Aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir.

Resim

AFAD SMS İLE UYARDI

AFAD'dan cep telefonları gönderilen mesajda ise, "Meteorolojiye göre Konya'da kuvvetli fırtına bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olun" ifadeleri kullanıldı.

KONYA 4 NİSAN SALI SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün hava kuvvetli rüzgar ve fırtınalı, öğleden sonra sağanak, akşam saatleri itibariyle gök gürültülü sağanak yağmurlu. Termometreler en düşük 8 en yüksek 20 dereceleri gösterecek.

konya-saatlikhava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da 4 Nisan Salı günü havanın kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtınalı, gök gürültülü sağanak yağmurlu 8 ila 20 derece, 5 Nisan Çarşamba günü sağanak yağmurlu 7 ila 16 derece, 6 Nisan Perşembe günü sağanak yağmurlu 5 ila 17 derece, 7 Nisan Cuma günü sağanak yağışlı 7 ila 15 derece, 8 Nisan Cumartesi günü ise parçalı bulutlu 5 ila 18 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya-5-gunluk-hava.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

4 Nisan Salı

5 Nisan Çarşamba

6 Nisan Perşembe

7 Nisan Cuma

8 Nisan Cumartesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.