Meteoroloji uyardı! Konya'da hava daha da soğuyacak

Meteoroloji uyardı! Konya'da hava daha da soğuyacak

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de salı gününden itibaren mevsim normallerinin 4 ile 10 derece altına düşüleceğinin tahmin edildiğini belirterek, soğuk havanın Cuma gününe kadar süreceğini açıkladı

Meteoroloji 8. Bölge Konya Müdürlüğü Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde genelinde etkili olan yağışlı havanın 22 Aralık Çarşamba günü etkisini kaybedeceğini, ve Salı gününden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ile 10 derece altına düşeceğini duyurdu.

Soğuk havanın gelecek hafta sonuna kadar etkili olacağı, hava sıcaklıklarının 24 Aralık Cuma günü artacağı ve mevsim normalleri civarına çıkacağının da tahmin edildiği bildirildi.

Meteoroloji 8. Bölge Konya Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde genelinde etkili olan yağışlı havanın 22 Aralık Çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak sıcaklıkların 21 Aralık Salı gününden itibaren hissedilir derecede düşeceği ve mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Salı ve cuma günleri arasında merkezlerimizde beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları Konya -12/0, Karaman -7/3, Aksaray -9/2, -10/4

Soğuk havanın önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olacağı hava sıcaklıklarının 24 Aralık 2021 Cuma günü bölgemize bazı kesimlerinden başlayarak artacağı ve mevsim normalleri civarında çıkacağı tahmin ediliyor. Oluşması muhtemel riskler: Buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.