Mesleki kurslar için iş birliği protokolü

Mesleki kurslar için iş birliği protokolü

KARAMAN (AA) - Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik hazırlanan "Zaman Kumbarası’" projesi kapsamında...

KARAMAN (AA) - Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik hazırlanan "Zaman Kumbarası’" projesi kapsamında Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Karaman İl Müdürlüğü İle MEVKA iş birliğinde mesleki kursların açılmasına yönelik protokol imzalandı.

MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisinde düzenlenen imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Çalışma ve İş Kurumu Karaman İl Müdürü Kenan Ateş ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman katıldı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, mesleki eğitimin Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

Ülkenin iyi yetişmiş donanımlı bireylere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Kuntoğlu, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede iş birliğinde bulunan kurumların desteğiyle verilen eğitimler ile çeşitli sektörlere yönelik kalifiye eleman yetişmesi sağlanacak. İlk etapta Gazaltı (Mig-Mag) kaynağı eğitimi kursu, AutoCAD kursu ile aşçı çırağı yetiştiriciliği kursu açılacak. İki yıllığına imzalanan protokolün geçerliliği, tarafların devamını talep etmesi halinde uzatılabilecek."

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da nitelikli iş gücü için mesleki eğitimlerin önemine vurgu yaparak, imzalanan protokolün tüm taraflar ve Karaman halkı için hayırlı olmasını diledi.

İmza töreni, çekilen fotoğraflar sonrası sona erdi.

Başvurular 21 Nisan'a kadar İŞKUR’a şahsen yapılabilecek. Eğitimler 2 Mayıs'ta başlayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :