Mersin'deki insan kaçakçılığı operasyonu

Mersin'deki insan kaçakçılığı operasyonu

Bir teknede 112 Suriye uyruklunun yakalandığı operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi

MERSİN (AA) - Mersin'de bir teknede 112 Suriye uyruklunun yakalandığı operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada, 5 ayrı ülke tarafından aranan T.K. organizatörlüğündeki kişilerin insan kaçakçılığı yaptığının belirlenmesinin ardından düzenlenen operasyonda 112 Suriye uyruklu göçmenle birlikte yakalanan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bugün bir zanlının daha emniyete gelip teslim olmasıyla birlikte 3'ü Suriyeli toplam 9 şüpheli, Toros Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Mersin'de beş ayrı ülke tarafından aranan T.K. organizatörlüğündeki kişilerin insan kaçakçılığı yapacağının belirlenmesinin ardından yaklaşık 1 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 8 şüphelinin, 112 Suriye uyruklu göçmeni Silifke ilçesi Taşucu sahilinde bulunan koylara götürdükleri belirlenmiş, düzenlenen operasyonla zanlılar gözaltına alınmıştı


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :