Mersin'de terör operasyonları

Mersin'de terör operasyonları

Operasyonlarda terör örgütleri DEAŞ ve PKK/KCK yanlısı toplam 14 kişi tutuklandı

MERSİN (AA) - Mersin'de DEAŞ ve PKK/KCK terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında toplam 14 kişi tutuklandı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyonlar düzenlendi.

DEAŞ terör örgütüne finansal yardım ve yataklık yaptıkları, para transferlerine aracılık ettikleri, terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri ve örgütle iltisaklı oldukları tespit edilen 2'si Suriye uyruklu 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutukladı.

Öte yandan PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında merkez Akdeniz ilçesinde, halkı izinsiz gösteri yapmaya çağırarak eylemlere katıldıkları ve sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda gözaltın alınan 14 şüpheliden 10'u tutuklandı, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca PKK/KCK terör örgütünün kırsal alan kadrosunda silahlı olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen 1 şüpheli de sevk edildiği mahkemece tutuklandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :