"Mermi Manyağı"ndan mektup var
"Mermi Manyağı" lafının mucidi Nuriş lakaplı Ergin, cezaevinden mektup gönderdi.
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün talimatıyla cezaevinde Sabancı suikastı sanığı Mustafa Duyar’ı öldürttüğü iddia edilen Karagümrük çetesinin lideri Nuri Ergin, Milliyet Gazetesi'ne hakkında çıkan “Nuriş Kerinçsiz’i öldürecekti iddiası” haberiyle ilgili olarak bir mektup gönderdi.
“Biz Kemal Kerinçsiz denen bu şahsı ve yazıda adı geçen paranoyakların hiçbirini tanımıyoruz. Eğer onu öldürmek isteseydik, şimdi cezaevinde değil, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda olurdu” diyen Nuri Ergin, Duyar’ın öldürülmesi için de kimseden talimat almadıklarını söyledi.
ERGENEKON'LA İRTİBATLANDIRILMAMAYA ÖZEN GÖSTERDİ
Üç sayfalık mektubuna “Selamün Aleyküm” ifadesiyle başlayan Ergin, şunları söyledi:
“Biz Kemal Kerinçsiz’i ve yazıda adı geçen paranoyakların hiçbirini tanımıyoruz. Bu paranoyaklar hangi amaca neye dayanarak aralarındaki hangi çıkarları doğrultusunda bizi dümen ettiklerini bilmiyoruz. Ancak Kemal Kerinçsiz’i hayatımızda ne gördük, ne tanırız ne de bununla bir işimiz olmuştur.
‘Kimse talimat veremez’
Nereden çıkartıyorlar böyle apık sapık lafları? Kemal Kerinçsiz’i televizyonlarda şov yaparken görmüşlüğümüz vardır.(...) Nedense beni ve kardeşim Vedat Ergin’i hiçbir ilgimiz alakamız olmayan Ergenekon soruşturması kapsamındaki sanıklarla irtibatlandırmak isteyen, sanki bunlarla bir diyaloğumuz varmış gibi göstermek isteyen gizli şer odaklarının üzerimizdeki oyunları dönüyor.(...)
DHKP-C mensubu Mustafa Duyar’ın öldürülme talimatını bize Veli Küçük vermiş gibi hayal mahsulü asparagas haberler yayınlatıldı.(...) Bize anamızdan doğduğumuzdan bugüne kadar Allah’ın bir kulu ne talimat verebilir, ne emir verebilir. Böyle bir kul anasından doğmuş mu?(...)
Bize emir verecek kul anasından doğmamıştır! Bizim karar verdiğimiz birşeyin önüne bırakın MHP il başkanını Allah’tan başka kimse geçemez. Eğer Kemal Kerinçsiz’le bir işimiz olsaydı, şu an hapishanede değil Zincirlikuyu Mezarlığı’nda olurdu.”
Milliyet’te yayımlanan haberde Ergin’in bir anlaşmazlıktan dolayı Kerinçsiz’i öldürmeye karar verdiği, araya bir MHP yöneticisinin girerek bunu önlediği bilgisi yer almıştı.
VİDEO KAYITLARI VAR
Oysa Nuriş'in, Mustafa Duyar cinayetini işlediğini ve emri de Veli Paşa'dan aldığını bağıra bağıra anlattığı video kayıtları var.