Merkel, Peugeot Başkanı Tavares’le telefonda görüştü

Merkel, Peugeot Başkanı Tavares’le telefonda görüştü

Almanya Başbakanı Merkel'in PSA Yönetim Kurulu Başkanı Tavares’le Opel’in devralınması planlarıyla ilgili olarak telefon görüşmesi yaptığı bildirildi- Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Zypries’in de Fransa ziyareti esnasında Opel konusunu mevkidaşıyla görü

FRANKFURT/BERLİN (AA) - Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Fransız Peugeot Societe Anonyme (PSA) Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Tavares telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

Seibert, yaptığı yazılı açıklamada Merkel ve Tavares’in PSA Grubu’nun Opel’i devralma planlarıyla ilgili konuştuğunu ifade etti.

Travares’in iki şirketin birbirini tamamlayacağını vurguladığını ifade eden Seibert, Travares’in PSA’nın şirket içinde Opel’in özerk olacağını, konum, yatırım ve istihdam garantilerinin devralınacağını aktardığını kaydetti.​

- PSA, işçi temsilcisi ve sendikayla görüştü

Telefon görüşmesi öncesinde PSA’dan yapılan açıklamada ise Opel/Vauxhall'ın PSA Grubu tarafından devralınması konusundaki devam eden görüşmeler bağlamında, Tavares ve PSA'nın İnsan Kaynakları Çalışan Değer Önermesi (EVP) Xavier Chereau'nun 20 Şubat'ta IG Metall Birinci Başkanı Jörg Hofmann ve Opel/Vauxhall Avrupa İşleri Konseyi Başkanı Wolfgang Schaefer-Klug ile bir araya geldiği aktarıldı.

Açıklamada, güven ve şeffaflık iklimi ortamında düzenlenen görüşmeler sırasında, Opel/Vauxhall'ın PSA tarafından potansiyel satın alımının mevcut iş sözleşmeleri, saha koruması ve iş garantileri üzerindeki etkisinin tartışıldığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tavares, "PSA'nın amacı, çalışanların temsilcileri ile olan ilişkileri ve kaliteyi rekabet avantajı haline getirmek ve şirketin başarısında kilit faktör yapmaktır." ifadesini kullandı.

Schaefer-Klug ise toplu sözleşmelere, işletmelerdeki anlaşmalara ve işçilere verilen sözlere uyulacağının ifade edildiğini belirterek, bu temelde karşılıklı güven içinde olası bir birleşme görüşmelerinin yapılabileceğini kaydetti.

- Alman bakan Fransa’da Opel’i görüşecek

Bu arada, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Sözcüsü Andreas Audretsch ise Berlin'de yaptığı açıklamada, Bakan Brigitte Zypries’in perşembe günü Fransa’yı ziyaret edeceğini ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin görüşüleceğini bildirdi.

Bu ziyaretin uzun süre önce planlandığını ve tüm Fransa-Almanya ekonomik ilişkilerinin kapsayacağını vurgulayan Audretsch, "Bununla birlikte, Bakan Zypries'in bu ziyarette Paris'teki mevkidaşıyla yapacağı toplantıda Opel konusunun önemli bir rol oynatacağı kesin." ifadesini kullandı.

Audretsch ayrıca Alman hükümetinin Opel konusundaki önceliklerinin istihdam, üretim tesisleri, geliştirme merkezleri ve geçmiş iş yükümlülüklerini korumak olduğunu kaydetti.

ABD'li General Motors (GM) ve PSA Grubu, GM'nin yan kuruluşu Opel'in PSA Grubu'na satılması konusunda görüşmeler yapıldığını doğrulamış ancak görüşmelerden henüz nihai bir anlaşma çıkmadığını açıklamıştı.

Opel'in alınmasıyla hisselerinin bir kısmı Fransız hükumetinde bulunan PSA'nın, rakibi Renault'u geçerek Volkswagen'in ardından Avrupa'daki ikinci büyük otomobil grubu olacağı belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :