Meram'dan Mevlana oyunu
Oyunda Mevlana barış, sevgi ve hoşgörü mesajlarıyla anlatılacak
Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, tiyatronun eğlendirici ve bilgilendirici özelliğinden faydalanabilmek için belediyenin Kültür Müdürlüğü bünyesinde 2004 yılında Konevi Tiyatro Topluluğu’nu oluşturduklarını belirtti.
Topluluğun, kurulduğu günden bu yana, “Bir Destandır Çanakkale”, “Tercih Sizin”, “Karışmış Masallar Diyarı” gibi 20'nin üzerinde tiyatro oyununu hazırlayıp sergilendiğini ifade eden Tuzcuoğlu, “Topluluk, senaryosunu Mücahit Bacak'ın yazdığı Mevlana'nın hayatını ve felsefesini anlatacak tiyatro oyunu için hazırlıklarına başladı. Mevlana'yı, 1-17 Aralık tarihlerindeki vuslat yıl dönümü etkinliklerinde, hazırladığımız bu tiyatro oyunu ile seyirciyle buluşturacağız. Topluluk bünyesindeki oyuncuların sahneleyeceği Mevlana oyunu, Vuslat Yıl Dönümü Etkinlerinde her gün izleyiciyle buluşacak. Yaklaşık 1,5 saatlik Mevlana oyununda, Mevlana'yı onun barış, sevgi ve hoşgörü mesajlarıyla anlatmaya çalışacağız” dedi.
Tuzcuoğlu, ücretsiz sergilenecek oyunun henüz gösteri takviminin belirlenmediğini, Konevi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyun için aralık ayında herkesi beklediklerini sözlerine ekledi.