Meram'da filyasyon ekibine saldıran kişi tutuklandı

Meram'da filyasyon ekibine saldıran kişi tutuklandı

Konya Meram’da bir apartmana gelen filyasyon ekibi görevlilerini kime geldiklerini söylemeleri için apartmanda alıkoyan ve ardından olaya müdahale etmek isteyen ekipteki şoförü darp ettiği iddia edilen apartman görevlisi tutuklandı

Konya'nın Meram İlçesi Alavardı Mahallesi'nde Kovid-19 denetimine giden filyasyon ekibine saldıran kişi tutuklandı.

Konya Valiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde merkez Meram ilçesinde filyasyon ekibindeki sağlık görevlilerinin şiddet ve hakarete uğradığı bildirildi.

Saldırının failinin, polis ekiplerince gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Koronavirüs salgınının bertaraf edilmesi için canla başla mücadele eden fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı ve olayın hassasiyetle takipçisi olacağımız hususu kamuoyuna duyurulur" ifadesi kullanıldı.

Zanlının emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandığı öğrenildi.

Olay, dün saat 22.30 sıralarında Konya'nın Meram ilçesi Alavardı Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Meram İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan filyasyon ekibi, Kovid-19 salgını dolayısıyla kontrol için görevlendirildikleri adrese gitti. Apartmana giren ve kontrolü gerçekleştiren filyasyon ekibindeki iki kadın sağlık çalışanı apartmandan çıkacakları sırada apartman görevlisi M.K.Ö. ile karşılaştı. M.K.Ö., sağlık çalışanlarından hangi daireye geldiklerini sordu. İddiaya göre, sağlık çalışanlarının hasta mahremiyeti olduğunu, bunu paylaşamayacaklarını belirtmeleri üzerine hakaret eden M.K.Ö. apartmanın dış kapısını kilitleyerek sağlık çalışanlarının çıkışına izin vermeyip alıkoydu. Yaşananları fark ederek duruma müdahale etmek isteyen filyasyon ekibinde görevli şoför A.İ. de M.K.Ö. tarafından darp edildi. Olay sonrası sağlık çalışanlarının şikayetçi olduğu M.K.Ö. polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli M.K.Ö. Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca “Kamu görevlisini yaralama” ve “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” maddeleri uyarınca tutuklama talebi ile Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. M.K.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.