Menderes Türel’den gurbetçilere Antalya’da tatil çağrısı

Menderes Türel’den gurbetçilere Antalya’da tatil çağrısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:-"Uluslararası diplomatik bir sorunu turizme yansıtmak isteyenlere verilecek en güzel cevap Almanya’da yaşayan bütün gurbetçi kardeşlerimizin tatilini Türkiye’de ve Antalya’da geçirmesedir"-"Bu sene Antalya’ya gel

FRANKFURT (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Almanya'daki gurbetçilere tatillerini Antalya'da geçirmeleri çağrısında bulundu.

Türel, Antalya’nın tanıtım faaliyetleri kapsamında geldiği Almanya’nın Frankfurt kentinde, Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İki günlük Frankfurt toplantı sürecini bugün en güzel şekilde tamamladıklarını anlatan Türel, “Buradaki toplantılarımızın çok verimli geçtiğini ifade etmek istiyorum. Karşımızdaki muhataplarımızın tepkileri, beklentimizin üstünde oldu. İnşallah bunun neticilerini Antalya’da görürüz.” diye konuştu.

Almanya’da bazı kesimlerde özellikle Türkiye ile ilgili bir takım dezanformasyonların olduğunu üzülerek öğrendiklerini dile getiren Türel, bu yanlış bilgilendirmelerin doğru olmadığını yerinde ifade etmek için Frankfurt’a geldiklerini söyledi.

Toplantı serisinin Almanya’nın dışında 5 ülkede daha devam edeceğini aktaran Türel, “Önümüzdeki hafta Londra ve Danimarka’da olacağız. Haziran ayının ikinci haftasında da Avusturya, Norveç ve İsveç’te benzeri toplantıları sürdüreceğiz.” dedi.

Türel, Antalya’nın dünyadaki en önemli zirvelere ev sahipliği yapan bir kent olduğunu ve bu tür zirvelere ev sahipliği yapmaya devam edeceğini anlattı.

-"Bu sene Antalya’ya gelen İsrailli turist sayısında yüzde 236’lık artış var"

Antalya’nın dünyanın birçok ülkesinden misafiri başarıyla ağırladığına dikkati çeken Türel, şunları söyledi:

“Antalya, Doğu Akdeniz’deki karmaşanın dışında apayrı bir şehir olarak huzur, istikrar ve barış adası olarak yükseliyor. Antalya’da bir turistik tesisin havuzuna baktığınızda bir İsrailli ile bir İranlıyı hatta bir İsrailli ile Filistinliyi aynı havuzda mutlu şekilde yüzerken görebilirsiniz. Bu kadar türbülansın içerisinde ilginç bir notta paylaşmak isterim. Bu sene Antalya’ya gelen İsrailli turist sayısında yüzde 236’lık artış var. Bunların şunun için ifade ediyorum. Gördüğünüz gibi Antalya turizmine verilen destek aslında dünya barışına verilen bir destek demektir.”

Menderes Türel, dünyadaki konjonktürel gelişmelerin turizm alışkanlıklarını olumsuz etkilediğini ifade ederek, bu alışkanlıkların dünya barışına destek için inadına sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

- Gurbetçilere Antalya’da tatil çağrısı

Ülkeler arasında yaşanan diplomatik sorunların turizme yansımaması gerektiğine dikkati çeken Türel, “Şu anda Antalya turizminde, Türkiye turizminde Rusya ile yaşananlar bir diplomatik sorundan kaynaklanıyor. Bir turistik sorun söz konusu değil. Seyahat etme alışkanlıklarımızdan vazgeçmemeliyiz. Seyahat etme özgürlüğü engellenemez.” ifadelerini kullandı.

Türel, Almanya’da yaşayan gurbetçilere tatillerini Almanya’da geçirme çağrısında bulunarak, şunları kaydetti.

“Artık bir milli meselenin turizme yansımasını hep birlikte idrak ediyorsak biz de üstümüze düşen görevi eksiksiz yerine getirmeliyiz. En azından bu sene uluslararası diplomatik bir sorunu turizme yansıtmak isteyenlere verilecek en güzel cevap, Almanya’da yaşayan bütün gurbetçi kardeşlerimizin tatilini Türkiye dışında değil, Türkiye’de ve Antalya’da geçirmesedir. Biz onlara bu şekilde en güzel cevabı verebiliriz.”

Toplantıya, Türkiye’nin Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin, Frankfurt Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu, Antalya Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat faaliyetlerini yürüten kuruluşu ANSET’in Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :