Memur ve emeklinin Nisan ayı zamlı maaşı belli oldu

Memur ve emeklinin Nisan ayı zamlı maaşı belli oldu

2022 Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi ve SSK emeklilerinin zam oranları da netleşmeye başladı. Dört aylık enflasyon yüzde 31,71 olarak gerçekleşti.

Nisan ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte emekli maaşı enflasyon farkı ne kadar, ne zaman ödenecek soruları gündeme geldi.

Enflasyon rakamlarıyla birlikte memur, memur emeklisi ve SSK emeklileri için şimdiden zam imkanı doğdu.

TÜFE nisanda yüzde 7,25 arttı, yıllık bazda yüzde 69,97'ye yükseldi. Dört aylık enflasyon yüzde 31,71 olarak gerçekleşti.

Memur ve memur emeklileri yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor.

KESİM RAKAM HAZİRAN AYI SONUNDA
Enflasyon farkı Mayıs ve Haziran ayları için açıklanacak olan rakamların ardından kesinleşecek.

MEMURA ŞİMDİDEN YÜZDE 24.71 ZAM
Memur ve memur emeklisi temmuzda yüzde 7 toplu sözleşme zammı alacak. Dört aylık enflasyon baz alındığında memur ve memur emeklileri için şimdiden yüzde 24,71'lik enflasyon farkı imkanı doğdu. Mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon verisiyle zam farkında son rakam netleşecek.

SSK EMEKLİSİNE YÜZDE 31.71 ZAM
SSK emeklileri de aylıklarına 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor. Dört ay itibariyle bu rakam şimdiden yüzde 31,71'i buldu. Emeklilerin alacağı zam oranı temmuz ayında netleşecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.