Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

"28 Şubat darbesinin senarist ve sponsorlarından hesap sorulsun"

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 28 Şubat darbesinin senarist ve sponsorlarından hesap sorulmasını istedi.

Yalçın, yazılı açıklamasında, 28 Şubat'ı, ülke tarihinin sosyo-ekonomik bakımdan en acımasız sonuçlar doğuran darbelerinden biri olarak niteledi.

28 Şubat'ı 19. yıl dönümünde bir kez daha kınadığını ve lanetlediğini belirten Yalçın, "28 Şubat darbesi, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya vizyonuyla işbaşına gelen iktidarın icraatlarından rahatsız olan küresel güçlerin ve yerli kuklalarının ortaklaşa yaptığı bir darbedir" ifadesini kullandı.

54. Hükümet'in uygulamaya koyduğu şeffaf yönetim anlayışının, içerideki faiz-rant düzeninden beslenenleri rahatsız ettiğini aktaran Yalçın, düzenlerinin bozulacağından ve yıkılacağından endişe duyan küresel darbecilerle işbirlikçilerinin, demokrasi, hukuk ve insan haklarını hiçe sayarak millet iradesine ipotek koyduklarını anımsattı.

Darbeye karşı çıkanları ve tanımayanları sindirmek için on binlerce kamu görevlisinin sürgün edildiğini, binlerce memurun da görevlerinden atıldığını vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"Ancak, Allah'a hamd olsun. Darbecilerin 'bin yıl sürecek' dediği 28 Şubat post modern darbe süreci, millet iradesiyle kısa sürede sonlandırıldı. 28 Şubat darbesinin etkisiyle ortaya çıkan demokrasi ve insan hakları açığı demokratikleşme paketleriyle kapatıldı. Özellikle 12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği Paketiyle, demokrasi, hukuk ve insan hakları alanlarında açılan yaralar sarıldı. 28 Şubat sürecinde ülkenin insan kaynakları kesintiye uğratılmış, ötekileştirilmişti. Konfederasyonumuzun teklif ve önerileriyle, bu süreçte mağdur edilen kamu görevlilerinin işe iadeleri, sosyal güvenlik hakları başta olmak üzere mali, sosyal ve özlük haklarına yönelik mağduriyetler büyük ölçüde telafi edildi, ancak tamamen bitirilmelidir.

Türkiye'nin her alanda geri kalmasını engelleyenlerden, milletin geleceğini ipotek altına alanlardan, yeniden büyük Türkiye'nin önünü kesenlerden hesap sorulmadı. Bu kapsamda, 28 Şubat darbesini gerçekleştiren, katkı veren asker ve sivil bürokratlardan hesap sorulmalı. Bu sürece doğrudan ve dolaylı destek veren medya ve sözde sivil toplum kuruluşları millet huzurunda hesap vermeli. Milletçe biliyoruz ki 28 Şubat darbesinin senaristleri ve sponsorları küresel güçlerdi. Bu güçler, tek tek tespit edilerek deşifre edilmelidir. Yerli işbirlikçilerinin tamamından millet adına, hukuk önünde hesap sorulmalıdır."

Yalçın, darbe anayasası ile yönetilmek istemediklerini belirterek sürdürülen demokratikleşme hamlesinin tamamlanmasını, kamu görevlilerinin elde ettikleri toplu sözleşme hakkının siyaset ve grev hakkıyla taçlandırılmasını istediklerini de bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :