Memmedyarov:"Türkiye'nin yanında olma yükümlülüğümüz var"

Memmedyarov:"Türkiye'nin yanında olma yükümlülüğümüz var"

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov:- "Türkiye uluslararası birliğin üyelerinin tam desteğinden yararlanmalıdır. Bizim Türkiye'nin demokrasisine yönelen tehditlere karşı, Türkiye'nin yanında olma yükümlülüğümüz var. Azerbaycan Türkiye'nin yanındadır v

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, "Türkiye uluslararası birliğin üyelerinin tam desteğinden yararlanmalıdır. Bizim Türkiye'nin demokrasisine yönelen tehditlere karşı, Türkiye'nin yanında olma yükümlülüğümüz var. Azerbaycan Türkiye'nin yanındadır ve tüm iç ve dış faaliyetlerinde Türkiye hükümetine tam şekilde desteğini ifade ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Memmedyarov, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini şiddetle kınadıklarını, Türk halkı ve devletiyle dayanışma içerisinde olduklarını bildirdi.

Türkiye'nin bölge ve bölge dışında barış ve sürekliliğin genişlenmesi ve korunmasında büyük rol aldığını vurgulayan Memmedyarov, bu nedenle Türkiye'nin istikrarının da bölge için önem taşıdığını kaydetti.

Azerbaycan ile Türkiye'nin sağlam stratejik müttefik olduğuna işaret eden Memmedyarov, darbe girişiminin Azerbaycan toplumunda da telaşa kapıldığını belirtti.

Darbe girişimini açık şekilde kınadığı ve Türkiye'ye giderek desteğini ifade ettiği için Avrupa Konseyi Dönem Başkanı ve Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand'a teşekkür eden Memmedyarov, bu adımın sadece Türkiye'nin yasal hükümetini desteklemek açısından değil, Avrupa Konseyi'nin değerlerinin savunması açısından da önem taşıdığını vurguladı.

Memmedyarov, şu görüşlerini paylaştı:

"Bu önemli siyasi desteğin, Avrupa Konseyi yetkisinde olan mekanizma ve araçlarla darbe girişimi sonrası süreçte Türkiye'ye gereken yardımın temin edilmesi ile devam ettirileceği inancındayız. Avrupa Konseyi şüphesiz bu süreçte yapıcı ve önemli rol oynayabilir. Türkiye uluslararası birliğin üyelerinin tam desteğinden yararlanmalıdır. Bizim Türkiye'nin demokrasisine yönelen tehditlere karşı, Türkiye'nin yanında olma yükümlülüğümüz var. Azerbaycan Türkiye'nin yanındadır ve tüm iç ve dış faaliyetlerinde Türkiye hükümetine tam şekilde desteğini ifade ediyor."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler