Mehmetçik "taş atan çocuklara" oyuncak dağıttı

Mehmetçik "taş atan çocuklara" oyuncak dağıttı

Iğdır'da görev yapan Mehmetçik, aralarında kendilerine taş atan köy çocuklarının da bulunduğu yaklaşık 10 bin öğrenciye oyuncak dağıttı.Iğdır...

 Iğdır'da görev yapan Mehmetçik, aralarında kendilerine taş atan köy çocuklarının da bulunduğu yaklaşık 10 bin öğrenciye oyuncak dağıttı.

Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen tarafından yapılan projeyle, yurdun farklı illerinde faaliyet sürdüren iş adamlarının yardımıyla toplanan oyuncaklar köy okullarında eğitim gören öğrencilere dağıtıldı.

Toplanan 12 bin 500 adet oyuncak, şubat ayında Karakuyu köyünde devriye faaliyeti yürüttükleri esnada köy çocukları tarafından taş atılan İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli personelin de katılımıyla, Karakuyu köyü ile merkeze bağlı diğer köylerde bulunan anaokulu ve ilkokul öğrencilerine hediye edildi.

Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, projeyle, ülkenin gelecek nesillerini oluşturan ilkokul öğrencilerine Mehmetçik'i doğru şekilde anlatmayı hedeflediklerini söyledi.

Karakuyu köyündeki oyuncak dağıtımı esnasında, köy çocuklarının daha önce taş attıkları asker ağabeylerinden şimdi oyuncak almalarının, yanlış bildikleri birtakım bilgileri düzeltmelerine yardımcı olacağını belirten Özmen, "Ülkemiz son zamanlarda zorlu bir süreçten geçiyor. Bu süreçten Iğdır da etkileniyor. Son zamanlarda sıkıntılı olaylar yaşadık. Bu okulda, bu civarda okul çocukları bizim kobramızı, askeri araçlarımızı taşlamışlardı. Biz de istedik ki aslında tehlikenin askeri cenahtan gelmediğini, böyle bir sıkıntının olmadığını çocuklara gösterelim istedik." dedi.

Projenin şimdiden istenilen amaca ulaştığını dile getiren Mevlüt Özmen, proje için Iğdırlı iş adamlarının desteğini istediklerini ve yaklaşık 12 bin 500 adet oyuncağı alıp köylere dağıtmaya başladıklarını ifade ederek, "Çok ciddi şekilde iyi karşılık bulduk." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :