Medipol Üniversitesi Mezuniyet Töreni

Medipol Üniversitesi Mezuniyet Töreni

Mütevelli Heyeti Başkanı Koca:- "Hızla gelişen üniversitemiz daha mezunlarını vermeden fiziki sınırlarını zorlamaya başladı. Medipol Üniversitesi bir araştırma üniversitesi olma misyonunu benimsemiştir"

İSTANBUL (AA) - Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Fahrettin Koca, hızla gelişen üniversitenin daha mezunlarını vermeden fiziki sınırlarını zorlamaya başladığını ve bir araştırma üniversitesi olma misyonunu benimsediğini belirtti.

Medipol Üniversitesi, üçüncü dönem ve ilk tıp fakültesi mezunlarına diplomalarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Ora Arena'da düzenlenen törenle verdi.

Koca, törendeki konuşmasında tarihlerinin kendilerine yüklediği misyonun, çağın sunduğu fırsatların ve üzerilerinde emeği olanların gösterdiği yönün sorumluluklarını bir kat daha artırdığını söyledi.

Medipol Üniversitesi'nin 2010'da açılarak, giderek büyüdüğünü ve Unkapanı dışında yeni yerleşkelerde eğitim verdiğini dile getiren Koca, "Medipol Mega Hastaneler Kompleksi'nin YÖK onayıyla üniversitemizle iş birliği yapması sonucu tıp fakültemizin eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet vermeye başlamasıyla üniversitemiz yeni bir ivme kazandı. Hızla gelişen üniversitemiz daha mezunlarını vermeden fiziki sınırlarını zorlamaya başladı. Medipol Üniversitesi bir araştırma üniversitesi olma misyonun benimsemiştir." diye konuştu.

Fahrettin Koca, mezun olan öğrenciler ve ailelerini tebrik ederek, öğrencilere başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın da konuşmasında, bugün bin 150 öğrencinin mezun olacağını kaydetti.

Tıp Fakültesi'nin ilk kez mezun verdiğini hatırlatan Aydın, "6 yıl önce kurulmuş olan üniversitemiz bu süre içinde teşkilat yapısında bulunan bütün akademik birimlerini faaliyete koymuş ve geniş bir yelpazede eğitim vermeye başlamıştır. Bugün itibarıyla 4 enstitü, 12 fakülte, 4 meslek yüksek okulu, 5 araştırma merkezi bulunmaktadır. 40 önlisans, 49 lisans, 48 lisans olmak üzere üniversitemizde 11 bin öğrenci eğitim görmektedir." bilgisini verdi.

Aydın, üniversitenin bir eğitim kurumu olmanın yanı sıra bir araştırma üniversitesi olması için büyük bir azim ve gayret içinde çalıştıklarını anlattı.

Konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölümlerini birincilikle verilen öğrencilere diplomalarını verdi.

Törende, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tıp fakültesini bitiren kızlarına diplomalarını takdim etti.

Mezuniyet törenine Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, AK Parti İstanbul milletvekilleri Burhan Kuzu ve Hüseyin Bürge, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, ilçe belediye başkanları, öğrenciler, öğrencilerin yakınları, arkadaşları, hocaları ve üniversitenin yöneticileri katıldı.

Törenin sonunda aralarında Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ilk mezunları olan 20 öğrencinin de bulunduğu bin 150 öğrenci keplerini fırlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :