'Medeniyetin beşiği'nde Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere attılar!

'Medeniyetin beşiği'nde Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere attılar!

İsveç'in Malmö kentinde cuma günü izinsiz bir gösteride Kur'an-ı Kerim yakan Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Stram Kurs Partisi üyeleri büyük tepki toplamıştı.

Norveç'in başkenti Oslo'da 'Norveç’in İslamlaştırılmasını Durdur' SIAN  adlı ırkçı bir grubun polis korumasında yaptığı eylem ırkçılık karşıtları tarafından protesto edildi.

SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Irkçı Grubun yöneticisi Anna Braten burada yaptığı konuşmada, ''Norveç'te İslam'ın yeri olmadığını ve Kur'an-ı Kerim'lerin toptan yok edilmesi gerekir'' diyerek çirkin provokasyona imza attı. İslam düşmanı yönetici daha sonra Kur'an'ın yapraklarını yırttı ve üzerine tükürerek yere attı.

POLİSE TEPKİ!

Skandal harekete sinirlenen karşı grup ise, böyle çirkin bir eyleme izin verdikleri için polise tepki gösterdi. Çıkan olayları yatıştırmak için polis gaz bombası kullanırken 29 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Norveç'te Müslümanların  kutsal değerlerine hakaret ederek 'Nefret suçu'  işleyen ırkçı grubun polis korumasında eylem yapması sosyal medyada da büyük eleştiri yaptı. Özellikle Norveçli aktivistler, polisi Norveç'te toplumsal barışın altını dinamitlemekle suçladı.

Polis ise olaylardan sonra 29 kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

İSVEÇ'TE DE ÇİRKİN PROVOKASYON YAŞANMIŞTI

İsveç'in Malmö kentinde cuma günü izinsiz bir gösteride Kur'an-ı Kerim yakan Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Stram Kurs Partisi üyeleri büyük tepki almıştı. Görüntülerin ırkçı sitelerde yayınlanmasının ardından da Malmö'de 300 kişilik grup, Kur'an yakılmasına tepki olarak gösteri düzenledi. Gösteride bir süre trafik engellenirken yolda lastik yakılmıştı.

TÜRKİYE'DEN SERT AÇIKLAMA!

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “29 Ağustos günü Norveç’te bir grup İslam düşmanı ve ırkçının Kuran-ı Kerim’e yönelik saygısızlığını en ağır şekilde kınıyoruz. Hep vurguladığımız gibi, bu tür kışkırtıcı eylemler sadece Müslümanları değil, hukuk devletlerini ve demokratik sistemleri de hedef almaktadır. Bu Nazi kalıntıları bulundukları toplumu bir virüs gibi sarmakta ve zarar vermektedir.

Bu tür hastalıklı zihniyetlerle mücadele etmek ancak sözkonusu fikirleri yayan popülist siyasetçilerin dışlanmasıyla mümkün olacaktır. Irkçılık ve İslam düşmanlığının ifade özgürlüğü kapsamında görülmesi son derece yanlıştır. Ana akım siyasi partilerin de sırf oy uğruna bu ırkçı söylemleri engellememesi veya kısmen benimsemesi ciddi bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.

Açıklamada, “Türkiye her zaman faşist ırkçı akımlarla mücadelesini sürdürecektir. Bu çerçevede, Avrupalı siyasetçilere ve Avrupa kurumlarına da bu tehlikeyi ciddiye almaları ve buna karşı mücadele etmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz.

Maalesef Kutsal Kitabımıza yönelik bu tür eylemler, bilhassa demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında en önde geldiklerini iddia eden İskandinav ülkelerinde son birkaç yılda artan şekilde yaşanmaktadır.

Geçen Kasım ayındakine benzer şekilde gerçekleştirilen bu eylemin tekrarlanmamasını teminen Norveç makamlarının gerekli tüm önlemleri almalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :