Meclis Başkanlığınca verilecek iftar

Meclis Başkanlığınca verilecek iftar

CHP Grup Başkanvekili Özel, iftar davetiyesiyle ilgili TBMM Başkanı Kahraman'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi sundu- Özel:- "Milletvekillerine vereceğiniz iftar yemeğinin davetiyesinde, Meclis'in kurumsal kimliğini temsil eden lo

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından milletvekillerine gönderilen iftar davetiyesinde yer alan logodan, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünün çıkarıldığını belirterek, bunun nedenini sordu.

Özel, Kahraman'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 15 Haziran'da Meclis Şeref Kapısı Tören Alanı’nda verilecek iftarın davetiyesinin kendisine ulaştığını belirtti.

Davetiyenin alt bölümüne yerleştirilen ve Meclis'in kurumsal kimliğini temsil eden "TBMM Yaldızlı Eskiz” kullanımının yanlış olduğunu savunan Özel, TBMM Binası altında yer alması gereken, Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün bulunmadığını ifade etti.

"TBMM Yaldızlı Eskiz"inin bugüne kadar kullanıldığı şekilde davetiyede yer almamasının nedenini soran Özel, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün logodan çıkartılmasının, tasarım veya baskı hatası olup olmadığını öğrenmek istedi.

Özel, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Tasarım veya baskı hatası ise davetiyeler neden geri toplatılmamıştır? TBMM Başkanlığına ait davetiyelerin tasarımı, baskı öncesi son kontrolleri hangi birim veya kişilerce gerçekleştirilmektedir? TBMM’nin kurumsal kimliğine yönelik çok ciddi bir hata olan bu kullanımın sorumlusu kimdir? Konuyla ilgili herhangi bir inceleme başlattınız mı? Eğer tasarımda veya baskıda bir hata yok ise kurumsal kimliğe aykırı bir şekilde eskizi kullanmanızdaki kasıt nedir? Davetiyeler bilerek bu şekilde basılmış ise 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünün anlamı TBMM Başkanı olarak sizi rahatsız mı etmiştir?"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :