MAZLUMDER Konya Başkanı Argun: Masumların katledilmesi insanlık suçudur

MAZLUMDER Konya Başkanı Argun: Masumların katledilmesi insanlık suçudur

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, PKK'nın Gara'daki bir mağarada rehin tuttuğu 13 vatandaşı operasyon esnasında vurarak infaz etmesinin insanlık suçu olduğunu belirtti

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, MAZLUMDER'in 2015 yılında bazı ailelerin de katıldığı bir ortak açıklama ile yol kesme sonucu kaçırılan bu kişilerin “biran önce serbest bırakılması” çağrısında bulunduğunu hatırlatarak,  "TSK tarafından Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara bölgesine, PKK kamplarına yönelik bir operasyon başlatılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, Gara'daki bir mağarada rehin tutulan 13 vatandaşın operasyon esnasında PKK tarafından vurularak infaz edildiklerini bildirmiştir. Aralarında asker, polis ve memurların da bulunduğu kişiler, 2015 yılından başlayarak farklı zamanlarda PKK tarafından yol kesme sonucu alıkonulmuştu. MAZLUMDER 2015 yılında bazı ailelerin de katıldığı bir ortak açıklama ile yol kesme sonucu kaçırılan bu kişilerin “biran önce serbest bırakılması” çağrısında bulunmuştu" dedi.

Argun, "Sivil yerleşim yerleri arasında yol kesmek, yolculuk eden kişileri kaçırmak, bunları yıllarca rehin tutup yaşamlarını bir pazarlık aracı haline getirmek, bunların ölümlerine sebep olmak veya infaz ederek katletmek ağır bir yaşam hakkı ihlali ve insanlık suçudur. Bu ihlalleri kınadığımızı vurgulayarak, ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiriz" diye konuştu.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.