Marmara'daki müsilaj temizleme seferberliği havadan görüntülendi

Marmara'daki müsilaj temizleme seferberliği havadan görüntülendi

Marmara Denizi'ndeki müsilaj temizliği, diğer illerle beraber eş zamanlı olarak başlatıldı. Marmara Denizi'nde başlatılan seferberlik sonrası gerçekleştirilen temizlik çalışmaları, havadan görüntülendi

Marmara Denizi'ndeki müsilaj temizliği, Bakan Kurum'un Caddebostan'dan katılımıyla diğer illerle beraber eş zamanlı olarak başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Caddebostan Sahili'ndeki deniz salyaları toplanmaya, hortumlarla çekilerek temizlenmeye başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Marmara Denizi Eylem Planı" kapsamında Caddebostan Sahili'nden müsilajlar toplanmaya başladı. Tören öncesi temizlik çalışmalarını yapacak olan tekneler kıyıya getirildi. Ekipler deniz üzerindeki müsilajın temizlenmesiyle birlikte sondaj cihazlarını hazırladı. Hazırlıklarını tamamlayan dalgıçlar denizin derinlerine inerek çalışmalarına devam etti.

Müsilaja karşı seferberlikte, "Marmara Hepimizin" sloganıyla yürütülen çalışmanın ilk gününde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, STK'lar ve çok sayıda sanatçı ve ünlü isim katıldı.

hava.jpg

Marmara Denizi'nde başlatılan seferberlik sonrası gerçekleştirilen temizlik çalışmaları, Caddebostan Sahili'nde havadan görüntülendi.
Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 ili kapsayan Büyük Deniz Temizliği Seferberliği, Caddebostan Sahili'nden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla başladı. Gerçekleştirilen törene Bakan Kurum'un yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılım sağladı.

havaaa.jpg
Marmara Denizi'nde giderek artış gösteren deniz salyalarının Caddebostan Sahili'ndeki temizlik çalışmaları ise havadan görüntülendi.

Marmara'daki müsilaj temizleme seferberliği havadan görüntülendi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.