Marmara Depremi'nin 17. yılı

Marmara Depremi'nin 17. yılı

Tekirdağ'da, Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı'nda düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Ceylan, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, bu gerçeğin kabul edilmesi gerektiğini belirterek, bu yönde hazırlıkların yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bu acıların bir daha yaşanmaması için deprem gelmeden önlemlerin alınması gerektiğini aktaran Ceylan, aksi takdirde bu gibi üzücü durumların kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Depreme karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizen Vali Ceylan, "Böyle acıların tekrar yaşanmaması için dikkatli olmalıyız. Önlemlerimizi depremden önce almalıyız. Hiçbir zaman depremi ve depremle yaşamayı unutmamamız lazım. Depreme duyarlı olmalıyız. Böyle acılar yaşamamak için, önlemleri en üst seviyede tutmalıyız." diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise o günün çok korkutucu bir gün olduğunu, o günü hiç unutamadığını anlattı.

Türkiye'nin deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğuna işaret eden Albayrak, "Ülkemizin yüzde 92'si deprem kuşağında. Tekirdağ'da bu tehlikeyi soluyan illerden biri. Kentsel Dönüşüm planımızla birlikte tamamlanan projelerimiz var. İnşallah bu projelerimizi hayata geçireceğiz. Allah ülkemize böyle acıları bir daha yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Törende paramotor ile Türk bayrağı ve "17 Ağustos'u unutmadık" yazılı pankartlarla gösteri uçuşu yapıldı. Daha sonra ise AFAD ekipleri tarafından doğal afetlerde yapılması gerekenler, tatbikat eşliğinde anlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :