Market genelgesi tiryakilerin kafasını karıştırdı! Sigara satışı yasaklandı mı?

Market genelgesi tiryakilerin kafasını karıştırdı! Sigara satışı yasaklandı mı?

İçişleri Bakanlığı'nın market satışlarıyla ilgili son genelgesi sonrası, sigara satışlarının da yasaklanacağını düşünen bazı kullanıcılar #Sigara etiketiyle paylaşımlarla konuyu gündeme taşıdı

İçişleri Bakanlığı tarafından gece yarısı duyurulan market genelgesi ile zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışına kısıtlama getirilmişti.

Vatandaşlar sigara satışı yasaklandı mı? sorusuna çeşitli mecralarda yanıt aramaya başladı.

Marketlerde sigara satışı yasak mı?

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine "Market Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. Peki sigara satışı yasak mı?

Twitter kullanıcıları konuyu gündeme taşıdı. Genelgede sigara satışının yasaklanmasına dair herhangi bir ifade olmasa da konu en çok konuşulanlar arasına girdi.

Genelgede nelerin satışı kısıtlanmıştı?

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine tam kapanma süresinde marketlerde satılabilecek ürünlere dair bir genelge göndermişti.

7 Mayıs 2021’den itibaren geçerli olacak yeni kurallara göre temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Son genelgeye göre marketlerde alkol, elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcılar tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, zincir ve süpermarketler pazar günleri kapalı olacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.