Marella Discovery Alanya’ya demirledi, bin 767 turist geldi
Antalya Alanya'ya demir atan lüks kruvaziyer gemisi Marella Discovery, çoğunluğu İngiliz bin 767 turist ve 728 mürettebatıyla ilçeye hareketlilik getirdi.
Antalya’nın gözde turizm merkezi Alanya, deniz turizminde hareketli günlerinden birini daha yaşıyor. Malta bandıralı dev lüks kruvaziyer gemisi, sabahın erken saatlerinde ilçeye yanaşarak yüzlerce turisti şehre indirdi.
Dev Gemi Alanya İskelesine Demir Attı
Alanya Limanı'nın bugünkü misafiri, 264 metre uzunluğundaki dev yolcu gemisi Marella Discovery oldu. Sabah saatlerinde Alanya iskelesine sorunsuz bir şekilde demir atan lüks gemi, heybetli görüntüsüyle sahildeki vatandaşların da ilgisini çekti.
Turistlerin Çoğunluğu İngiliz
Geminin getirdiği yolcu ve mürettebat sayısı da esnafın yüzünü güldürdü. Edinilen bilgiye göre, dev gemide tam bin 767 turist ve onlara hizmet eden 728 mürettebat yer alıyor. Alanya'yı gezmek için sabırsızlanan turistlerin büyük bir kısmının İngiltere vatandaşı olduğu öğrenildi.
Otobüslerle Alanya Turuna Çıktılar
Pasaport kontrol işlemlerinin ardından gemiden inen turistler, iskelede kendilerini bekleyen gezi otobüslerine bindi. Kafilenin, rehberler eşliğinde Alanya’nın tarihi kalelerini, eşsiz mağaralarını ve doğal güzelliklerini yerinde görmek üzere şehir turuna çıktığı belirtildi.
Lüks kruvaziyer, turistlerin gün boyu yapacağı Alanya gezisinin ardından akşam saatlerinde limandan demir alarak Kıbrıs'taki Limasol limanına doğru hareket edecek.

Kaynak: