Mardin'de "Cazibe Merkezleri Programı"

Mardin'de "Cazibe Merkezleri Programı"

DİKA Genel Sekreteri Altındağ: - "Burada yapılan her bir yatırım, dikilen bir ağaç gibidir. Hem gölgesi var hem meyvesi var"

MARDİN (AA) - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programına ilişkin, "Burada yapılan her bir yatırım, dikilen bir ağaç gibidir. Hem gölgesi var hem meyvesi var." dedi.

DİKA Toplantı Salonunda, iş adamlarına yönelik yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Altındağ, programla bölgenin kalkınmasına önemli destek sağlanacağını söyledi.

Yerelden başlatılan kalkınma ile bölgeler arası gelişmişlik düzeyinin en aza indirgendiğini kaydeden Altındağ, hükümetin bu yönde ciddi çalışmalarının olduğunu belirtti.

Altındağ, Cazibe Merkezleri Programının 63 milyar dolarlık yatırımla 20 ülkenin bütçesinden fazla olduğunu vurgulayan Altındağ, "Geçmiş dönemlerdeki hükümetlerin açıkladığı teşvik programlarını inceledik ama bu gerçekten yüzyılın projesi. Hem gençleri önemseyen hem yatırımcıları bölgeye çeken ve yatırımcılara inanılmaz imkanlar sağlanmış." ifadesini kullandı.

Programın özelde istihdam ve üretimi ön gördüğünü aktaran Altındağ, şöyle konuştu:

"Arazi tahsis edilecek. Fabrika anahtar teslimi yapılacak. Danışmanlık hizmeti verecek. İşletme kredisi için düşük faizle para verecek. Makine alımı için faizsiz kredi verecek. Belli bir sayıda işçi stopaj ücretlerini ödeyecek. En önemlisi bazı kalemler için ürettiği malın alım garantisini verecek. Yani aslında babanın oğula yapmadığı kıymetli bir çalışma. Bu bölgeyi ayağa kalkındıran en önemli hamleler bunlar. Bu bölge çok güzel yatırımlara ev sahipliği yapacak."

- "Burada yapılan her bir yatırım, dikilen bir ağaç gibidir"

Buradaki yatırımlarla hem göçün hem de işsizliğin önleneceğini vurgulayan Altındağ, "En azından bölgemiz artık terörle anılmayacak. Belki yatırımcıların bol gezdiği bir bölge olacak. Devletimiz huzur için çalışıyor. Bu arada yatırımların devam ettiğini, hızla yürüdüğünü, bu bölgeye pozitif ayrımcılık yapıldığını görüyoruz. Bir bölge insanı olarak bunu çok önemsiyoruz. Burada yapılan her bir yatırım, dikilen bir ağaç gibidir. Hem gölgesi var hem meyvesi var." ifadelerini kullandı

DİKA tarafından da buradaki yatırımcılara teknik destek verileceğini dile getiren Altındağ, bu yöndeki bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını, fikri ve projesi olan herkesin ayağına bile gideceklerini sözlerine ekledi.

Programa, Mardin Vali Vekili Bahattin Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, DİKA uzmanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda iş adamı katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler