Mardin'de 60 yıl sonra Paskalya Bayramı kutlaması

Mardin'de 60 yıl sonra Paskalya Bayramı kutlaması

Mardin'de restorasyonu tamamlanan Mardin Süryani Protestan Kilisesi'nde 60 yıl aranın ardından Paskalya Bayramı kutlandı- Papazı Peker:"Ayinde ülkemizin barışı için dua ettik"

MARDİN (AA) - Mardin'in Artuklu ilçesinde, restorasyonu tamamlanan Mardin Süryani Protestan Kilisesi'nde 60 yıl aranın ardından Paskalya Bayramı kutlandı.

Kentte 1856 yılında kiliseye dönüştürülen ancak bakımsızlık nedeniyle kullanılmayan Protestan Kilisesi'nde düzenlenen ayinde Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice ilahiler okundu. Ayine katılan Süryani cemaati kilise girişinde mum yakıp, dua etti.

Papaz Ender Peker, tarihi ibadethanede 60 yıl aradan sonra ilk kez paskalya kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kilisenin uzun yıllar kapalı olmasından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Peker, "Coşku ve neşe ile kutluyoruz ama bir yandan da ülkemiz için yüreğimiz buruk. Özellikle bulunduğumuz bölgede bir çok çatışmalı ortam var. İnsanlar ölüyor, evlerinde oluyorlar. Bu gerçekten bizi üzüyor. Ayinde ülkemizin barışı için dua ettik. Ümit ediyoruz bu bayram barışa vesile olur ama sadece ümitle olmuyor dua etmemiz gerekiyor." dedi.

Ayinin ardından katılımcılara çörek ve yumurta dağıtıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :