MARBLE Fuarı'na doğru

MARBLE Fuarı'na doğru

Dünya Doğaltaş Birliği Başkanı Şayakçı:"Türk taşlarının prestijli ve trend yaratan projelerde kullanılması hem taş fiyatlarını hem talebi artıracaktır. Bu özel projelerden gelen dönüşler her zaman hızlı olmayabilir ama kalıcıdır"

İZMİR (AA) - Dünya Doğaltaş Birliği (WONASA) Başkanı Ali Şayakçı, Türk taşlarının prestijli projelerde kullanılmasının hem taş fiyatlarını hem talebi artıracağını belirtti.

Şayakçı, yaptığı yazılı açıklamada, 28-31 Mart'ta İzmir'de düzenlenecek MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nın kendini kanıtlamış bir fuar olduğunu ifade etti.

İtalya'daki Verona Marmomacc Fuarı'nın dünyadaki bir numaralı belirleyici fuar olduğuna dikkati çeken Şayakçı, MARBLE Fuarı'nın ebatlı ürünlerdeki etkinliği ile Çin’de düzenlenen Xiamen Uluslararası Mermer Fuarı ile beraber dünya ikinciliğini paylaştığını ifade etti.

Çin, Hindistan ve bazı uzakdoğu ülkelerinde doğal taş kullanımının artarak devam ettiğini, dünya genelinde doğal taş kullanımının azaldığını aktaran Şayakçı, bunun en büyük nedeninin kuvars ve daha sonra büyük format ve güzel kopyalama sağlayan seramik ve porselen teknolojisi olduğunu bildirdi.

Şayakçı, Türkiye'nin dünyanın doğal taş ve mermer rezervinin yüzde 40'na sahip olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Doğal taş rezervimizin büyüklüğü bir avantaj olmakla beraber esas önemli olan ticaret hacmini oluşturan gerçek dünya mermer pazarının büyüklüğü ve bizim bu pastadan alabileceğimiz paydır. En önemlisi de katma değeri daha yüksek ürünlerle alacağımız paydır. Türk taşlarının prestijli ve trend yaratan projelerde kullanılması hem taş fiyatlarını hem talebi artıracaktır. Bu özel projelerden gelen dönüşler her zaman hızlı olmayabilir ama kalıcıdır. Kentin simgesi olan yapılarda kullanılan doğal taşlar, mimarlar tarafından tekrar tekrar tercih edilme sebebi olurlar. Ürünlerin marka değeri ve fiyatlarında daha çok mimarlar ve proje sahipleri ile işbirliğine gitmek kilit rol oynar."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :