Mamak Belediyesinden "geri dönüşüm" müzikali

Mamak Belediyesinden "geri dönüşüm" müzikali

Mamak Belediyesi, çocuklara geri dönüşüm bilincini, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı'yla birlikte düzenlenen eğlenceli müzikalle anlattı

ANKARA (AA)- Mamak Belediyesi, Çevre Koruma Ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliği ile geri dönüşüm bilincini genç kuşaklara aktarmak için eğlenceli bir müzikal sahneye koydu.

Mamak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada çevre temalı ''Çevki Geri Dönüşüm Yolunda'' isimli müzikli çocuk oyunu hakkında bilgi verildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen çocuk oyununu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Mamak’ta bulunan çeşitli okullardan gelen yaklaşık 900 öğrenci izledi.

3. ve 4. sınıflara yönelik müzikalde oyuncular cam, plastik, kâğıt ve metal ambalaj kostümleri ile sahneye çıkarak, ambalaj atıklarının çöp olmadığı ve geri dönüşüm kutularında toplanması gerektiği mesajını verdi.

Oyun sonrasında bir konuşma yapan Akgül, ''Geri dönüşüm bilincinin daha yaşanılabilir bir dünya için genç kuşaklara hassasiyetle aktarılması gerekiyor. Bu aslında tüm dünyanın üzerinde öncelikle durması gerektiği bir konudur. Bizler de geleceğimiz adına genç kuşaklara bu bilinci aktarıyoruz. Çöp ve ambalaj atığın arasındaki farkı çocuklarımıza öğretmek zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :