Maliye Bakanı Ağbal, soruları yanıtladı: (2)

Maliye Bakanı Ağbal, soruları yanıtladı: (2)

"(Dolar kurundaki hareketlilik) İçinde bulunduğumuz oynaklığı, küresel piyasalardaki oynaklığın bir parçası olarak görmek gerekiyor. Ama her zaman için ihtiyatlı duruşumuzu, meseleye kararlılıkla yaklaşımımızı aynı şekilde devam ettireceğiz"- "Tekstil ve

TBMM (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, dolar kurundaki hareketliliğe ilişkin "İçinde bulunduğumuz oynaklığı, küresel piyasalardaki oynaklığın bir parçası olarak görmek gerekiyor. Ama her zaman için ihtiyatlı duruşumuzu, meseleye kararlılıkla yaklaşımımızı aynı şekilde devam ettireceğiz." dedi.

Ağbal, Bakanlığının bütçesinin görüşüleceği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tekstil ve deri sektöründe mamul mallarda Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 8, ancak bu sektörlerde imalatta kullanılan girdi malzemelerinin KDV oranının yüzde 18 olduğunu belirten Ağbal, "Bunların KDV oranlarını da tekstil ve deri sektöründeki indirimli vergi oranı olan yüzde 8'e indirdik. Böylece tekstil ve deri sektöründe ticaret yapan işletmelerin girdi olarak satın aldıkları bir kısım malzemede daha önce yüzde 18 olarak ödediği KDV yüzde 8 oldu. Böylelikle KDV'nin üzerlerinde oluşturduğu yükü de almış olduk." diye konuştu.

Bakan Ağbal, sağlık sektöründe bir düzenlemeye imza attıklarını da anımsatarak, özel hastanelerin doktorlarını hizmet amaçlı birbirlerine vermeleri durumunda indirimli şekilde yüzde 8 KDV uygulanacağını anlattı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz artırımına ilişkin soru üzerine Ağbal, "Sayın Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamaları yaptı, açıklamaları gayet net." ifadesini kullandı.

Maliye Bakanı Ağbal, dolar kurundaki hareketliliğe yönelik bir soruyu yanıtlarken de şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız dün akşam ekonomi yönetimi olarak gelişmeler karşısında almış olduğumuz kararları kapsamlı bir şekilde değerlendirdi, açıklamalarda bulundu. Piyasalarda meydana gelen dalgalanmalara karşı alınan tedbirleri paylaştı. Hükümet olarak bu konuda Sayın Başbakanımızın Ekonomi Koordinasyon Kurulunda oluşturduğu kararlar çerçevesinde gerekli adımları bir bir atıyoruz, bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Türkiye ekonomisiyle ilgili yatırımı, üretimi, ihracatı artıracak kararları bundan sonra da almaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz oynaklığı, küresel piyasalardaki oynaklığın bir parçası olarak görmek gerekiyor. Ama her zaman için ihtiyatlı duruşumuzu, meseleye kararlılıkla yaklaşımımızı aynı şekilde devam ettireceğiz."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :