Malatya’da çöken bina enkazından 14 vatandaş çıkarıldı! Çok sayıda ekip çalışmaları sürdürüyor

Malatya’da belirleyemeyen nedenden dolayı çöken ve altında işyerleri ve kıraathanenin de bulunduğu binanın enkazından çıkartılanların sayısı 13'e yükseldi. Çok sayıda ekibin arama kurtarma çalışmalarını yürüttüğü enkazda 10 kişinin olduğu tahmin ediliyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya merkez Yeşilyurt ilçesinde çöken 2 katlı binanın enkazından 14 kişinin kurtarılarak hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

AFAD, Malatya İnönü Caddesi'nde çöken 2 katlı binanın enkazından 14 kişinin yaralı olarak çıkartıldığını açıkladı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için itfaiye, UMKE, jandarma, 112 Sağlık ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Binanın altında dükkanlar olduğu ve bir katında kıraathanenin de bulunduğu öğrenilirken, enkazda 10 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, "Malatya Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana gelmiştir. Çöken bina enkazından şu ana kadar 14 vatandaşımız yaralı olarak çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir. Arama kurtarma ekipleri ile birlikte arama köpekleri ve AFAD mobil koordinasyon merkezi bölgeye ulaşmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.