Mağdur çocuklar "Çocuk Gözlemevi" ile korunacak

Mağdur çocuklar "Çocuk Gözlemevi" ile korunacak

ICC Çocuk Hakları Sorumlusu Şalgam:- "Çocuk Gözlemevi, yalnızca çocuk alanında çalışan profesyonellerin ve ilgili sivil toplum örgütlerinin değil aynı zamanda mağdur çocukların ve yakınlarının da bilgi edinebilecekleri bir ortam sunmaktadır"- "Mağdur çocu

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) Çocuk Hakları Sorumlusu Didem Şalgam, merkezlerince kurulan Çocuk Gözlemevi aracılığıyla hem mağdur çocukların korunacağını hem de yakınlarının bilgilendirileceğini belirtti.

Şalgam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Çocuk Merkezince yürütülen "Türkiye'de Cinsel İstismar ve Sömürü Mağduru Çocuklar İçin Çocuk Dostu Adalet Gözlemevi Projesi" kapsamında Çocuk Gözlemevi oluşturulduğunu ve bunun için web sitesi kurulduğunu bildirdi.

Web sitesine, "www.cocukgözlevmevi.org" adresinden ulaşılabildiğini dile getiren Şalgam, "Çocuk hakları ve çocuk ihmal ve istismarı ile ilgili çok sayıda yazılı kaynak bulunmasına rağmen bu kaynaklara erişimde çeşitli nedenlerle zorluklar yaşanabilmektedir. Bu nedenlerin arasında, kaynakların bir arada olmayışı önde gelmektedir. Dolayısıyla, Çocuk Gözlemevi web sitesi ile bu alanda var olan tez, makale, rapor gibi farklı türdeki çalışmalar bir araya getirilerek ulaşılabilirliklerinin kolaylaştırılması amaçlanmıştır." diye konuştu.

Çocuk Gözlemevi içinde, çocuk hakları alanında çalışan avukatlar başta olmak üzere ilgili diğer hak savunucularının faydalanabileceği zengin bir veri tabanı bulunduğunu belirten Şalgam, şunları söyledi:

"Ayrıca mağdur çocuklar ve yakınlarının faydalanabileceği uzmanlarca hazırlanmış 'sıkça sorulan sorular' bölümü bulunmaktadır. Çocuk Gözlemevi yalnızca çocuk alanında çalışan profesyonellerin ve ilgili sivil toplum örgütlerinin değil aynı zamanda mağdur çocukların ve yakınlarının da bilgi edinebilecekleri bir ortam sunmaktadır. Mağdur çocukları korumak amacıyla oluşturduğumuz Çocuk Gözlemevi'nin www.cocukgözlemevi.org web adresi, hem çocukları koruyacak hem de yakınlarını bilgilendirecek bir mecra oldu."

Didem Şalgam, vatandaşlardan gelen soruları uzman psikolojik danışman Nilüfer Koçtürk ve avukat Sabit Aktaş'ın yanıtladığını, sorulara hem psiko-sosyal hem de hukuki anlamda cevap verildiğini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler