Madımak Bitkisi Tezgahlardaki Yerini Aldı

Madımak Bitkisi Tezgahlardaki Yerini Aldı

Sivas'ın yöresel lezzetleri arasında bulunan madımak bitkisi kilogramı 5-8 liradan satışa sunuluyor

SİVAS (AA) - Sivas'ın yöresel lezzetleri arasında bulunan, yaylalarda ve meralarda kendiliğinden yetişen madımak otu satışa çıktı. 

Şarkışla ilçesinde, köylü kadınlar tarafından toplanarak pazara getirilen madımak 5-8 liradan satışa sunuluyor. Gürçayır Beldesi'nde topladığı madımakları ilçeye getirerek Emtia pazarında satan Fadime Çakıltaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baharla birlikte otu pişirilip, değişik yemekler yapılan madımağı toplamaya başladıklarını söyledi.

Madımağın taze veya kurutularak ya da konservesi yapılarak da tüketildiğini ifade eden Çakıltaş, madımak otunu toplamanın oldukça zahmetli olduğunu belirtti. Haftada 20 ile 25 kilogram arasında madımak topladığını ve kilogramını 5-8 liradan sattıklarını dile getiren Çakıltaş, böylece aile ekonomisine de katkı sağladığını anlattı. 

Evinde tüketmek üzere merada madımak topladığını söyleyen Fatma Yücel de hem temiz hava alıp hem de madımak ve yemlik toplayarak zamanını değerlendirdiğini belirtti.  

Ailesinin topladığı madımağı pazarda satışa sunan Bahaddin Duran, madımağın köylü kadınlar için gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Madımak Bitkisi Tezgahlardaki Yerini Aldı

Madımak Bitkisi Tezgahlardaki Yerini Aldı

Kaynak:Haber Kaynağı