Madagaskar'da senato başkanı istifa etti

Madagaskar'da senato başkanı istifa etti

ANTANANARIVO (AA) - Güney Afrika ülkesi Madagaskar'da senato başkanının istifa ettiği bildirildi.Muhalefet partisinden seçilen Senato Başkanı Honore Rakotomanana,...

ANTANANARIVO (AA) - Güney Afrika ülkesi Madagaskar'da senato başkanının istifa ettiği bildirildi.

Muhalefet partisinden seçilen Senato Başkanı Honore Rakotomanana, görevinden istifa ederek yerini eski Tarım Bakanı Rivo Rakotovao'ya bıraktı.

Rakotomanana, istifasının ardından düzenlediği basın toplantısında, bu kararı vermeden önce etraflıca düşündüğünü belirterek "Altını çizerek söylüyorum, ben istifa ettirilmedim kendim çekildim. Bunu ülkeme ve milletime fayda sağlayacağını düşünerek yaptım." dedi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, muhalefet partilerinin temsilcileri, Rakotomanana'nın, iktidar partisinden ve Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina'dan gelen baskılar sonucu istifa ettiğini öne sürdü.

Muhalifler, Cumhurbaşkanı Rajaonarimampianina'nın yaptığı siyasi hesapların bir parçası olarak senato başkanlığına kendi partisinden olan Rakotovao'yu getirdiğini savundu.

Madagaskar anayasasına göre, muhtemel bir devlet başkanlığı boşluğu ya da devlet başkanının seçime gitmesi durumunda, senato başkanı vekaleten cumhurbaşkanlığı görevini yürütüyor.

Ülkede anayasa gereği devlet başkanının seçimlerden 60 gün önce görevinden istifa etmesi gerekiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :