Macaristan'da demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı

Macaristan'da demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı

BUDAPEŞTE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) püskürtülen darbe girişiminde şehit olan sivil, asker ve polisler için Budapeşte'de dualar edildi,...

BUDAPEŞTE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) püskürtülen darbe girişiminde şehit olan sivil, asker ve polisler için Budapeşte'de dualar edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Türk mescidinde bir araya gelen onlarca Müslüman, cuma namazının ardından darbe girişiminde şehit olan sivil, asker ve polisler için gıyabi cenaze namazında saf tuttu. Cenaze namazına Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı'nın yanı sıra ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Macaristan Din Hizmetleri Koordinatörü Hüseyin Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışında yaşayan vatandaşların darbe girişiminden çok rahatsız olduklarını ama milletin iradesinin galip gelmesi ile vatandaşların büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.

Darbe girişimine karşı koyarken hayatını kaybeden şehitler için Budapeşte'deki Türk mescidinde dualar edildiğini kaydeden Ersoy ''Macaristan'da yaşayan vatandaşlarımız ile birlikte bugün ülkemizde paralel terör örgütü tarafından girişilen ancak halkımız ve Cumhurbaşkanımızın iradesiyle püskürtülen devleti ele geçirme operasyonunda şehit olan vatandaşlarımızı andık ve gıyabi cenaze namazı kıldık.'' dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :