Lübnan'ın Ankara Büyükelçisi Abdallah'tan TBMM'ye ziyaret

Lübnan'ın Ankara Büyükelçisi Abdallah'tan TBMM'ye ziyaret

TBMM (AA) - Türkiye - Lübnan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Lübnan'ın Ankara Büyükelçisi Mansaour...

TBMM (AA) - Türkiye - Lübnan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Lübnan'ın Ankara Büyükelçisi Mansaour Abdallah'ı kabul etti.

Turan'ın, TBMM'deki makamında gerçekleşen kabulde, Türkiye ve Lübnan ilişkileri ile iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkiler görüşüldü.

Türkiye ve Lübnan'ın organik bağları bulunan ülkeler, halklarının da aynı coğrafyanın insanları olduğunu belirten Turan, iki ülke arasında her zaman adil ve özgürlük temelinde işbirliğine dayalı ilişkiler bulunduğunu ifade etti.

Lübnan'ın Ortadoğu'nun önemli ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Turan, "Lübnan'dan çıkan bir kıvılcım bölgede büyük bir yangına neden oluyor. Bu yüzden Lübnan'da huzur olursa bütün Ortadoğu'da huzur olur. Lübnan'daki demokratik ve farklı hakların kardeşçe yaşadığı ortam bölgenin barışı için de önem taşıyor." dedi.

Büyükelçi Abdallah da Türkiye ve Lübnan arasındaki ilişkilerin gelişmesine önem verdiklerini belirterek, ilişkilerin artarak devam etmesini istedi. Abdallah'a, Lübnan Büyükelçiliği Müsteşarı Rabie Narsh da eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :